Ο Κ. Σκυφτάς στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Κώστας Σκυφτάς, συνδημιουργός της ταινίας «Dead on Time», η οποία στοίχισε 100 ευρώ, μίλησε στις 5/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στις Νίκη Λυμπεράκη και Αγγελική Πανταλέων.

Μεταξύ άλλων, είπε:
«Είναι ταινία μικρού μήκους, περίπου δώδεκα λεπτά, γυρίστηκε στην Πάτρα και έχει να κάνει με ένα ζευγάρι που μένει από βενζίνη στη μέση του πουθενά και καθώς ψάχνει για βενζίνη, αιχμαλωτίζεται από μια ομάδα μισθοφόρων, και μετά η ταινία μετατρέπεται στην ημέρα της μαρμότας, αλλά σε ταινίας δράσης..
 Έχει πάει αναπάντεχα
καλά, έχουμε πάρει σε δύο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας στην Αθήνα βραβεία, και ένα διεθνές βραβείο έχουμε πάρει στην Αυστραλία. Γενικά, η ταινία πηγαίνει αρκετά καλά. Θα έχουμε άλλες δύο προβολές, σε ένα Φεστιβάλ στην Κορέα και σε ένα Φεστιβάλ στην Αμερική...
Η ταινία περίπου 100 ευρώ στοίχισε, γιατί κυρίως γυρίστηκε από χάρες, ουσιαστικά. Αναλάβαμε ο καθένας αρκετούς ρόλους στην παραγωγή της ταινίας. Έκανα τη σκηνοθεσία, έγραψα το σενάριο, έπαιξα, έκανα ειδικά εφέ, ήχο... Οπότε, όλες αυτές τις δουλειές τις μοιράσαμε, ενώ θα μπορούσε να είναι καστ δέκα - δεκαπέντε ατόμων, τις κάναμε δύο άτομα...
Η κινηματογραφική μας ομάδα λέγετε "Yerwolves" και αποτελείται από εμένα και τον Ανδρέα (σ.σ. Ανδρέα Λαμπρόπουλο, συνδημιουργό της ταινίας) και μετά, από όποιον ενδιαφέρεται να μας βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα. Επίσης, ανήκουμε σε ένα μεγαλύτερο σύνολο που είναι πολλές κινηματογραφικές ομάδες, το οποίο ονομάζεται "Chainfree". Αποτελείται από κόσμο όπως εμείς, που με μηδέν budget προσπαθεί να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ταινία του. Πιστεύω, ότι είναι πολύ εύκολο να πέσει κάποιος στην τρύπα του, να γκρινιάζει ότι "δεν έχω λεφτά, άρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα", ενώ ουσιαστικά μπορεί να είναι και μια ευκαιρία το να μην έχεις χρήματα, διότι σε παρασύρει να βρίσκεις λύσεις, για το πώς θα κάνεις αυτό που θα μπορούσες να κάνεις, αν είχες χρήματα. Με το τίποτα, ουσιαστικά».



«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα