Η Μ. Κοππά στον ΑΘΗΝΑ984

Η ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, Μαριλένα Κοππά, μίλησε στις 5/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.


Μεταξύ άλλων, είπε:

«Τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δείχνουν πάρα πολύ ανήσυχες για όλη αυτή τη φημολογία, που ουσιαστικά το μόνο που κάνει, είναι να αναπαράγει την κρίση και να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη διαπραγματευτική κατάσταση της χώρας».

Δημοσιογράφος: Αναφέρεστε
στη φημολογία της αναδιάρθρωσης που επανέρχεται συνεχώς, και το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων...

Μ. Κοππά: «Ακριβώς. Αυτή την εβδομάδα, αυτό είναι το θέμα το οποίο συζητήθηκε και στην
Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στο Ευρωκοινοβούλιο. Αλλά και αυτό, που σε κάθε συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και την επιτροπή, προκύπτει, είναι βαθιά ανησυχία για το ποιους εξυπηρετεί όλη αυτή η φημολογία για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Δημοσιογράφος: Πρώτες απαντήσεις υπάρχουν σε αυτό, ενδείξεις, συμπεράσματα;

Μ. Κοππά: «Σίγουρα εξυπηρετεί κερδοσκοπικούς κύκλους. Το γεγονός ότι αυτή η φημολογία προέρχεται και από το εσωτερικό της Ελλάδας, από σημαίνοντες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής -τωρινές ή του παρελθόντος-, αυτό επιτείνει ακόμα περισσότερο την πίεση πάνω στη χώρα. Είμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία».

Δημοσιογράφος: Φωτογραφίζετε και τις απόψεις που διατύπωσε πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Σημίτης, έτσι δεν είναι;

Μ. Κοππά: «Μα, σίγουρα. Όταν μιλάει ένας πρώην πρωθυπουργός, οι δηλώσεις του έχουν βαρύνουσα σημασία, όχι μόνο για το εσωτερικό της χώρας, αλλά και συνολικά για την Ευρώπη και τον κόσμο. Ουσιαστικά, είναι δηλώσεις, οι οποίες έχουν βάρος. Άρα, στη δεδομένη συγκυρία, η προσωπική μου αίσθηση είναι -παρόλο που δεν θα ήθελα να κρίνω οποιαδήποτε δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, δεν είμαι σε θέση να την κρίνω-, ότι σίγουρα δεν βοηθούν την Ελλάδα στη διαπραγματευτική της θέση, σίγουρα δεν βοηθούν για μια ομαλότερη εξέλιξη, σε ό,τι αφορά το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης».

Δημοσιογράφος: Πάμε καλά, λοιπόν, προχωρούν στις διαρθρωτικές αλλαγές; Γιατί και αυτό είναι ένα τεράστιο ερώτημα...

Μ. Κοππά: «Η θέληση από την κυβέρνηση είναι δεδομένη. Από την άλλη, οι αντιστάσεις από διάφορα συμφέροντα, συντεταγμένα, ομάδες, συντεχνίες, είναι επίσης και αυτά δεδομένα. Όλοι -κυβέρνηση, αντιπολίτευση, μεμονωμένοι φορείς-, πρέπει να σταθούμε, νομίζω, στο ύψος των περιστάσεων. Δεν είναι οι ρυθμοί αυτοί πραγματικά, που η κυβέρνηση, όλοι, θα επιθυμούσαμε να είναι...».


Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε ότι είναι ορατό ή πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει μία επιμήκυνση του συνολικού ποσού των δανειακών μας υποχρεώσεων;

Μ. Κοππά: «Όλα είναι ανοιχτά. Αυτό θα το δούμε μέσα στον Ιούνιο. Νομίζω, ότι ο Ιούνιος θα είναι ένας πάρα πολύ κρίσιμος μήνας».

Και πρόσθεσε: «Στόχος είναι πάντα να αποφύγουμε, πρώτον, νέα μέτρα. Δεύτερον, νέα μέτρα που θα πλήξουν -εννοώ- κυρίως τους μισθούς και συντάξεις,
Keywords
Τυχαία Θέματα