Ο Στ. Λεουτσάκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Στάθης Λεουτσάκος, μίλησε στις 9/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«H 11η Φεβρουαρίου θα είναι μία δύσκολη μέρα. Οι δυσκολίες έγκεινται στο ότι οι εταίροι δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι έχουν γίνει εκλογές και ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην χώρα ήταν λάθος. Το δικό μας επιχείρημα, ότι η λιτότητα πρέπει να τελειώσει, στηρίζεται στο ότι ακριβώς το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόστηκε ήταν λάθος και δεν έλυσε
κανένα πρόβλημα...
Αναγνωρίζουμε τα θεσμικά πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν και δεν συμφωνούμε με αυτά, αναγνωρίζουμε την υποχρέωση να τα σεβαστούμε. Δηλαδή, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με οριακό πλεόνασμα. Όχι το πλεόνασμα του 4,5% που έχει ζητηθεί, διότι αυτό σημαίνει πολύ σκληρή λιτότητα, για να βγει ο προϋπολογισμός. Αναγνωρίζουμε το θεσμικό πλαίσιο, αλλά λέμε ότι αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί με την ίδια πολιτική».

Και πρόσθεσε: «Θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα με μεταρρυθμίσεις από την δική μας οπτική γωνία για το πώς μπορούν να βελτιωθούν τα έσοδα του δημοσίου με καταπολέμηση του λαθρεμπορίου σε πετρέλαιο και τσιγάρα, την φοροαπαλλαγή και την φοροδιαφυγή...
Ξέρουμε ότι στις 11 Φεβρουαρίου πιθανόν να είναι όλοι ή οι περισσότεροι απέναντί μας. Θα ακολουθήσει όμως και άλλη κεντρική συνάντηση, διάσκεψη κορυφής και νομίζω ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική. Υπάρχουν τέτοιες φωνές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άλλες δυνάμεις, όπως η Αγγλία, όπου ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι μία σύγκρουση Γερμανίας - Ελλάδας είναι καταστροφική. Υπάρχουν και οι ΗΠΑ που θεωρούν ότι πρέπει να εξευρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Δεν είπα ότι αυτές οι δυνάμεις αποφασίζουν, αλλά διαμορφώνουν ένα κλίμα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα