Ο Π. Λιαργκόβας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Παναγιώτης Λιαργκόβας, μίλησε στις 27/08 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Δώρα Σαρρή.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τις συναντήσεις Σαμαρά:

«Σε γενικές γραμμές, το ταξίδι Σαμαρά ήταν θετικό, γιατί πραγματικά υπήρξε και ακόμα υπάρχει ένα έλλειμμα αξιοπιστίας, το οποίο πρέπει σιγά - σιγά να καλυφθεί. Αυτό το έλλειμμα προέκυψε γιατί για αρκετούς
μήνες, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, αφήσαμε να περάσει χρόνος χωρίς να υλοποιήσουμε πολλά από αυτά τα οποία είχαμε αναλάβει...
Οι ξένοι περιμένουν αποτελέσματα εφαρμογής και όχι απλά προθέσεις. Νομίζω ότι έχουν πειστεί ότι υπάρχει σοβαρή πρόθεση από πλευράς κυβέρνησης, να γίνουν όσα έχει αναλάβει και ότι επιθυμεί την επανεκκίνηση της οικονομίας. Αυτό είναι σαφές, μένει να δούμε τα αποτελέσματα, γιατί αυτό περιμένουν οι ξένοι».

* Για τα νέα μέτρα:

«Ας μην ξεχνάμε ότι τα μέτρα αυτά είχαν αποφασιστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις. Άρα πρέπει τώρα να υλοποιηθούν και να πάρουν συγκεκριμένη μορφή. Πάνω - κάτω τα ξέρουμε. Θα είναι δύσκολο να περάσουν. Βεβαίως, θα δημιουργηθούν κλυδωνισμοί, αλλά νομίζω ότι τελικά θα περάσουν, γιατί θα συνδυαστούν και με την επιμήκυνση ή με κάποιο σχέδιο διευκόλυνσης στο μέλλον.
Η έγκριση της επόμενης δόσης και επομένως και της συζήτησης για ενδεχόμενη επιμήκυνση, θα συνδυαστεί σαφώς με την ψήφιση των μέτρων αυτών και σε ορισμένες περιπτώσεις και με την εφαρμογή κάποιων εξ αυτών. Θα δούμε δηλαδή ότι θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, για να ανοίξει και να διεξαχθεί οποιαδήποτε συζήτηση. Νομίζω ότι οι δανειστές μας ,σε γενικές γραμμές, επειδή στο παρελθόν είδαν ότι ψηφίζουμε μέτρα τα οποία τελικά δεν εφαρμόζουμε , είναι δύσπιστοι για το αποτέλεσμα. Για το τι δηλαδή θα κάνουμε εμείς και αυτό το συνειδητοποιούν ΠαΣοΚ και  Δημοκρατική Αριστερά. Μένουν λίγο πιο ουδέτεροι, αλλά νομίζω ότι θα δείξουν ανοχή, διότι από εκεί και πέρα, υπάρχει το χάος, η καταστροφή, η επιστροφή στη δραχμή. Άρα, μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μπροστά στην ανάγκη να υπάρξει μια ανακούφιση με την επιμήκυνση ή με ένα άλλο σχέδιο μελλοντικά, πιστεύω ότι θα υπάρξει ανοχή και τα μέτρα θα περάσουν, έστω και με δυσκολία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα