Η Β. Κατριβάνου στον ΑΘΗΝΑ984

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Βασιλική Κατριβάνου, μίλησε στις 27/08 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την επίθεση που δέχτηκε από βουλευτή της Χρυσής Αυγής:

«Την Παρασκευή έγινε ένα μεγάλο αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και μετά η επιτροπή του συλλαλητηρίου ήθελε να επιδώσει ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής κ. Μεϊμαράκη, με το οποίο να  καταδικάζεται
η ρατσιστική βία και η όλη υπόθεση με τον "Ξένιο Δία". Με παρακάλεσαν να τους βοηθήσω να μπουν στη Βουλή. Μπήκαμε , πήγαμε στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη, παραδώσαμε το ψήφισμα, αλλά ο ίδιος έλειπε , ήταν ούτως ή άλλως 19.30».

Δημοσιογράφος: Ποιοι ήσασταν;

Β. Κατριβάνου: «Ήμασταν ο δημοτικός σύμβουλος  της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ Πέτρος Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος της πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Άσλαν.
Κατεβήκαμε τα σκαλοπάτια της Βουλής και βρισκόμασταν στο προαύλιο, όπου είδαμε έναν μαινόμενο άντρα ,που έμοιαζε με μπράβο, να κινείται κατά πάνω μας, μέσα στο προαύλιο της Βουλής, να πιάνει τον Πακιστανό πρόεδρο και να  τον σπρώχνει.
Μπήκε ο  κ. Κωνσταντίνου στη μέση, πήγε να τον χτυπήσει, μπαίνω εγώ στη μέση και την ώρα που με είχε αρπάξει και ετοιμαζόταν να μου ρίξει μπουνιά, προφανώς, παρενέβη και η φρουρά, που τον συγκράτησε. Τρεις άνθρωποι τον συγκράτησαν, διότι ήταν εξαιρετικά μεγαλόσωμος κύριος. Τότε μάθαμε ότι είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης. Το γεγονός ήταν  σοκαριστικό και  πλευράς μας  δεν υπήρξε καμία πρόκληση...
Σήμερα θα κάνουμε διάβημα στον πρόεδρο της Βουλής για το περιστατικό . Αυτό που θέλω να πω επίσης είναι ότι το συμβάν  καταδεικνύει ότι η βία της Χρυσής Αυγής δεν έχει όρια. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν κανένα περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του κοινοβουλίου. Δηλαδή είναι μια απειλή για όλους μας, ένας Έλληνας βουλευτής να ετοιμάζεται να χτυπήσει μια Ελληνίδα βουλευτή...».

* Για το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο:

«Είμαι στην Κόρινθο αυτή τη στιγμή, με βρίσκετε στο κέντρο, στο στρατόπεδο όπου κρατούνται οι μετανάστες. Μας δόθηκε άδεια να επισκεφθούμε τους θαλάμους και είδαμε το χώρο. Οι άνθρωποι αυτοί στοιβάχτηκαν εκεί μέσα σε μία νύχτα. Ο Δήμος τους έχει κόψει την υδροδότηση και ενώ μάθαμε ότι είχε αποκατασταθεί, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο . Η αστυνομία φέρνει  ειδικές υδροφόρες.
Υπάρχουν άνθρωποι άρρωστοι, χωρίς ιατρική περίθαλψη, οι οποίοι δεν  γνωρίζουν ποιοι είναι. Εμείς από μακρυά είδαμε δυο-τρεις που θεωρήσαμε ότι είναι ανήλικοι, τους ρωτήσαμε και μας είπανε ότι όντως είναι , αλλά αυτό πρέπει να ελεγχθεί. Στους αστυνομικούς πάντως δεν υπάρχει  πληροφόρηση ότι δεν πρέπει να κρατούνται ανήλικοι και αυτό είναι μεγάλο παράπτωμα. Δεν υπάρχει πληροφόρηση για το ποιες διαδικασίες πρέπει να κάνουν. Πρέπει να υπάρχουν μεταφραστές, τα δικαιώματά τους να είναι αναρτημένα, πρέπει να έρθουν υπηρεσίες να δουν τις ασθένειές τους. Βέβαια η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, αλλά παρόλα αυτά οι αστυνομικοί εδώ οι οποίοι έχο
Keywords
Τυχαία Θέματα