Tο κύπελλο του Σ. Λούη στο μουσείο Ακρόπολης

Από αύριο και για ένα χρόνο το ιστορικό ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη, νικητή του πρώτου μαραθωνίου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 θα εκτίθεται στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Το κύπελλο, είχε βγει σε δημοπρασία τον Απρίλιο του 2012 από τον οίκο Κρίστις, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και τελικά χτυπήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επιστρέφοντας
στην χώρα μας.

Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Στέλιος Βασιλάκης, μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου, τόνισε ότι η πρόθεση του Ιδρύματος ήταν εξ αρχής, να φέρει το κύπελλο στην Ελλάδα, αντιλαμβανόμενο την τεράστια ιστορική σημασία του, τόσο από πλευράς σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, όσο κι από αθλητικής πλευράς, σε σχέση με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως είπε ο κύριος Βασιλάκης, με δεδομένη την πρόθεση του Ιδρύματος να είναι το κύπελλο προσβάσιμο στο ευρύτερο κοινό, έγινε μια προσπάθεια εύρεσης κατάλληλων χώρων, προκειμένου να εκτεθεί προσωρινά, πριν τοποθετηθεί μονίμως στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Φαληρικό Δέλτα, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη του 2015.

Έτσι από αύριο και για ένα χρόνο, το κύπελλο θα εκτίθεται στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ το Ίδρυμα ψάχνει κατάλληλους χώρους σε όλη την χώρα, για να φιλοξενηθεί μετά, προκειμένου να το δει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.

Ο κ Βασιλάκης επεσήμανε ότι η πρόσβαση για όποιον θέλει να δει το κύπελλο στο Μουσείο της Ακρόπολης, είναι ανοιχτή, καθώς εκτίθεται ανεξάρτητα σε χώρο του, πράγμα που σημαίνει πως για να μπει και να το δει κάποιος, δεν χρειάζεται να πληρώσει εισιτήριο.

Παράλληλα με το κύπελλο, στη διάθεση του κοινού θα υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο παρουσιάζονται οι ιστορικές, παράμετροί του.

Keywords
Τυχαία Θέματα