Στο τραπέζι τα ειδικά μισθολόγια

Τα πρώτα Φθινοπωρινά μπουρίνια δημοσιονομικής προσαρμογής ξεσπάνε αυτή την εβδομάδα, με τα ειδικά μισθολόγια να είναι ήδη στο τραπέζι. Το απόγευμα ο Γιάννης Στουρνάρας με το Νίκο Δένδια και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, αποφασίζουν για το ύψος των περικοπών στους ένστολους, ενώ αύριο ανοίγει το θέμα και των δικαστικών. Την ίδια ώρα, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας εγκαταστάθηκαν από σήμερα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και ξεσκονίζουν τα δημοσιονομικά δεδομένα, αφού

το μεγάλο τεστ για την ελληνική κυβέρνηση είναι το προσχέδιο του προυπολογισμού που πρέπει να ολοκληρωθεί στο επόμενο 15νθήμερο για να ξεκινήσει η διαδικασία διαμόρφωσης της τελικής έκθεσης της τρόικας το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου και πριν την πιο κρίσιμη ίσως σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα.
Ουσιαστικά η επόμενη δόση θα καθυστερήσει αφού με την έκθεση της τρόικας, η κυβέρνηση θέλει να αναδείξει το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, δεδομένου ότι οι συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ άφησαν θετικό ίζημα. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα όμως, ανοίγουν και τα άλλα μεγάλα καυτά θέματα, όπως ο κατώτατος μισθός, οι εργασιακές σχέσεις και το θέμα της μαύρης εργασίας, στη συνάντηση που επίκειται ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους. Σχεδιάζεται επίσης η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση, και ουσιαστικά μπαίνουμε σε ένα δίμηνο που όλοι το περιγράφουν ως κολασμένο.

Να τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά τους, ξεκινώντας από το Νεκτάριο Νώτη που έχει πληροφορίες από τους σχεδιασμούς Στουρνάρα και τις επόμενες κινήσεις που αναμένεται να κάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα