Ο Μ. Παπαγεωργίου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, μίλησε την 1/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας:

«Οι ομιλίες του πρωθυπουργού στο συνέδριο σηματοδότησαν την επόμενη ημέρα. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει, έχουμε μπει σε καινούργια φάση για την χώρα μας, με νέα δεδομένα, οπότε καλό είναι και τα κόμματα να εξελίσσονται και να μετεξελίσσονται, γιατί είναι ζωντανοί οργανισμοί και πρέπει να ακολουθούν την κοινωνία. Αυτό ακριβώς έγινε... Νομίζω ότι είναι η ώρα να προχωρήσουμε στην επόμενη κίνηση και στο επόμενο βήμα, γιατί -όπως θα έχουμε όλοι διαπιστώσει-, είναι τελείως διαφορετικά αυτά που μας ενώνουν σήμερα, από αυτά που μας ένωναν ή μας χώριζαν πριν και σήμερα δεν υπάρχουν».

* Για δηλώσεις Μ. Βορίδη για τον Α. Παπανδρέου:

«Δεν μπορώ να πω ότι αιφνιδιαστήκαμε ή αιφνιδιάστηκα προσωπικά. Είναι κάτι το οποίο έχει συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και επίσημα και σε συνέδρια και σε διάφορες συγκεντρώσεις. Άλλωστε, ο κ. Βορίδης πιστεύω ότι απευθύνθηκε καθαρά στο κοινό της Νέας Δημοκρατίας και είπε αυτό το οποίο πίστευε, αυτό που πολλοί πίστευαν και πιστεύουν...
Σήμερα, μετά από 20 - 30 χρόνια, είναι άλλες οι συνθήκες βάσει των οποίων συνεργαζόμαστε με το ΠαΣοΚ και η συνεργασία είναι όντως καλή και αποδοτική εδώ και ένα χρόνο. Αλλά, το να κάνει κανείς αναφορά στο παρελθόν ή μια ιστορική αναδρομή αιτιών, δεν είναι κακό... Πιστεύω ότι προχωρώντας σε αυτή την μετεξέλιξη, καλό είναι να ξέρουμε πού βρισκόμαστε».

Δημοσιογράφος: Άρα ήταν άκαιρη η αναφορά του κ. Βορίδη;

Μ. Παπαγεωργίου: «Όχι, δεν μπορώ να πω ότι ήταν άκαιρη. Καλύτερα νωρίς, παρά αργότερα».

* Για ΔΕΠΑ - Gazprom:

«Πιστεύω ότι η Gazprom, στην αρχή, δεν είχε αποτιμήσει πλήρως όλα τα δεδομένα της υπόθεσης. Όταν κάνεις επιχειρηματικές κινήσεις αυτού του είδους, είναι απαραίτητη η αναλυτική και πλήρης αποτίμηση όλων των δεδομένων, αλλά και των παραμέτρων που επηρεάζουν την υπόθεση...».

Δημοσιογράφος: Υπήρξε και το θέμα των χρεών των οφειλετών φυσικού αερίου, το οποίο ζητούσε η Gazprom και η κυβέρνηση αδυνατούσε να υλοποιήσει...

Μ. Παπαγεωργίου: «Όχι. Eτέθη αυτό, αλλά είχε ήδη τακτοποιηθεί και έχουν πληρωθεί οι περισσότερες από τις οφειλές των ιδιωτών παραγωγών. Απλώς, το οφειλόμενο ποσό που έμενε ήταν το συμβολαιοποιημένο, δηλαδή το πιστωτικό τους όριο».

Δημοσιογράφος: Στο σημείο που βρισκόμαστε εκτιμάτε ότι μπορεί να παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον των Ρώσων για τη ΔΕΠΑ ή ότι θα μπορούσε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αζερικής πλευράς..

Μ. Παπαγεωργίου: «Πιστεύω ότι πλέον θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από δυτικο-ευρωπαϊκές εταιρείες, καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς».

Δημοσιογράφος: Αμερικανικές εταιρείες έχουν εμφανιστεί;

Μ. Παπαγεωργίου: «Μέχρι στιγμής όχι. Εκτιμώ ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα υπάρξουν σαφείς ενδείξεις, διότι μην ξεχνάμε ότι τα ζητήματα αυτά χρειάζονται ιδιαίτερα καλή προετοιμασία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα