Θεσσαλονίκη: Πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες

Πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες στον αγροτικό τομέα, τη βιομηχανία και τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες, το ηλεκτρονικό επιχειρείν, την πράσινη και την κοινωνική επιχειρηματικότητα αναζητούνται ανάμεσα σε νέους και νέες έως 40 ετών που ζουν στη Θεσσαλονίκη, στους επτά δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και το Δήμο Θέρμης. Στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού επιχειρηματικής
ιδέας που υλοποιείται από το "Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής" του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου προκειμένου, εφόσον αυτές συμπεριληφθούν στις 10 καλύτερες, να έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν με τη χρήση σύγχρονων μεθοδολογιών, να λάβουν καθοδήγηση από μέντορες και να βραβευτούν με ειδικά βραβεία.

"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό κυρίως από νέους και νέες μέχρι 25 ετών, απόφοιτους πανεπιστημιακών σχολών που ενεργοποιούνται ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους δράσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό αποτυπώνεται η στροφή της νέας γενιάς στην επιχειρηματικότητα, σε μια περίοδο που δεν υπάρχει κάτι άλλο διαθέσιμο για απασχόληση" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Πόπη Γαλανάκη, κοινωνιολόγος του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, με αφορμή σχετική ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί απόψε. Σύμφωνα με την ίδια, η οικονομική κρίση φαίνεται να έχει κινητοποιήσει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους προς την κατεύθυνση της αναζήτησης καινοτόμων ιδεών. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια ευρείας ενημέρωσης του κοινού ώστε η συμμετοχή από κάθε περιοχή να είναι μεγάλη. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη υλοποιηθεί και άλλες ενημερωτικές συναντήσεις σε διάφορες περιοχές.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης- Εθνική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση», και υποστηρίζεται από την Εθνική Τράπεζα, το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, το Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ και το Δήμο Παύλου Μελά.

Στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού προβλέπεται η υποβολή της επιχειρηματικής πρότασης μέσω online φόρμας η οποία θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα http://www.auth-idea.gr/. Πιο συγκεκριμένα, η επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού θα επιλέξει μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου τις δέκα καλύτερες προτάσεις οι οποίες θα προκριθούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου 2013, και στην οποία θα πρέπει να κατατεθεί ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Κατά το χρονικό διάστημα από 1η Οκτωβρίου μέχρι 15 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια επιχειρηματικού σχεδιασμού, ενώ παράλληλα θα συναφθούν σχέσεις ουσιαστικής καθοδήγησης των 10 επιχειρηματικών ιδεών. Τέλος η επιτροπή θα ξεχωρίσει τις καλύτερες ομάδες, οι οποίες τέλη Νοεμβρίου θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική ιδέα σε επιτροπή ειδικών στο χώρο του επιχειρείν. Οι τρεις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες θα βραβευθούν από την Εθνική Τράπεζα και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ, ενώ ο Δήμος Παύλου Μελά θα φιλοξενήσει σε θερμοκοιτίδα του Δήμου τις πέντε καλύτερες προτάσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα