Ο Γ. Βρούτσης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στις 12/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου. Μεταξύ άλλων, είπε:
* Για επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης:

«Τη λέξη "επαναδιαπραγμάτευση" την έχουν θέσει η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς για πρώτη φορά και όχι τώρα. Το λέμε πάρα πολύ καιρό και νομίζω ότι αυτό είναι γνωστό,
αλλά πρέπει ενόψει και των εκλογών να το επαναφέρουμε. Εκτιμώ ότι στο πλαίσιο των θεμάτων που έχουμε βάλει στην ατζέντα, μπορούμε να τα καταφέρουμε,στο σύνολό τους, γιατί δεν είναι ακραία, ούτε αντιστρατεύονται τους στόχους και τη δημοσιονομική προσαρμογή.
 Αντίθετα  εξυπηρετούν τη δημοσιονομική προσαρμογή και ως εκ τούτου είναι στόχοι και πολιτικές που μπορούμε να  υπηρετήσουμε και να γίνουμε αποδεκτοί. Δηλαδή, για παράδειγμα, το ζήτημα το οποίο αφορά τη μείωση των φόρων, το οποίο μπορεί κάποιος να το δει υπό την έννοια, ότι "ξέρεις, θα έχουμε απώλεια".
Πλέον έχει γίνει συνείδηση σε όλους ότι με την αύξηση των φόρων, το μόνο που δεν κάνουμε είναι να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα και επιβάλλεται τώρα όσο ποτέ να κάνουμε αναπροσαρμογή του συστήματος.
Δεύτερον, να κάνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, που δεν έχουν γίνει, μεταρρυθμίσεις ή τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική προστασία. Το ζήτημα, για παράδειγμα, των χαμηλοσυνταξιούχων, δηλαδή των συνταξιούχων των 700 ευρώ. Τα ποσά αυτά δεν είναι μεγάλα, αλλά τουλάχιστον θα περάσει ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι το κράτος υπάρχει».

Δημοσιογράφος: Στο διαδίκτυο και όχι μόνο, υπάρχει μια συζήτηση. Ζητείται από τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη να βάλουν τη σωτηρία της πατρίδας πάνω από οποιαδήποτε κομματική ή προσωπική φιλοδοξία και χτίζεται μια ολόκληρη φημολογία εκεί για το γεγονός του αν θα πρέπει ο κ. Σαμαράς να κάνει μια δήλωση στην οποία να λέει ότι "ναι, πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και σε αυτή την κυβέρνηση ακόμη και εγώ μπορεί να μην είμαι πρωθυπουργός". Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο; Το έχετε σκεφτεί ως κόμμα;

Γ. Βρούτσης: «Αμφισβητώ την ωφελιμότητα μιας τέτοιας δήλωσης,  παραμονές  εκλογών. Τον πολίτη αυτή την στιγμή δεν τον ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, τον ενδιαφέρει την επομένη της αναμέτρησης να υπάρχει κυβέρνηση, η οποία θα είναι συνισταμένη αθροίσματος πολιτικών δυνάμεων. Να θυμίσω ότι το ζήτημα του να βάλει το εθνικό συμφέρον ο Αντώνης Σαμαράς πάνω από το κομματικό, το κάναμε ως κόμμα και τον Οκτώβριο του 2011. Ακόμα και σήμερα, εισπράττω ερωτήματα, γιατί στηρίζαμε την επιλογή της νέας δανειακής σύμβασης. Γιατί απλά η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έβαλαν το εθνικό συμφέρον και το απέδειξαν πάνω από  το κομματικό. Γιατί αν τότε λέγαμε "όχι", δημοσκοπικά  θα είχαμε πάει στο 65%, αλλά η Ελλάδα θα κατέρρεε ».

Και πρόσθεσε: «Η πατρίδα  αυτή την στιγμή κινείται επί ξυρού ακμής. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Πολυτέλειες για κομματικές ιδιαιτερότητες και κομματικές σκοπιμότητες και στρατηγικές δεν υπάρχουν. Ή ενώνο
Keywords
Τυχαία Θέματα