Ο Δ. Μπαλασόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984


Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Μπαλασόπουλος, μίλησε στις 12/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.
 
* Σε ερώτημα για την 8χρονη που πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο "Οκαμότο", τέταρτο περιστατικό παγκοσμίως και το οποίο νόσημα μάλιστα -σύμφωνα με δήλωση της μητέρας του παιδιού στο σταθμό μας- δεν εντάσσεται στη λίστα των σπάνιων παθήσεων,με αποτέλεσμα το κόστος των θεραπειών να είναι δυσβάστακτο, απάντησε :

Δ. Μπαλασόπουλος: «Δεν είμαι γιατρός για να πω "ναι" θα συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα
, αλλά οφείλουμε να ξεπεράσουμε κάθε μορφή γραφειοκρατικού εμποδίου. Πρέπει να δοθεί εντολή στο κεντρικό επιστημονικό συμβούλιο Υγείας και  μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρεθεί λύση».

* Για τα προνοιακά επιδόματα δικαιούχων μετά την πρόσφατη απογραφή:

«Από τα 183.000 άτομα που έχουν απογραφεί, οι δήμοι έχουν επεξεργαστεί τα στοιχεία 142.000 δικαιούχων. Δηλαδή, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σε ποσοστό 77%.
 Από τους 61 δήμους οι οποίοι χορηγούν  επιδόματα , 15 έχουν ολοκληρώσει τη σχετική  διαδικασία στο 100%. Δεν έχουν κανένα λόγο να μην δώσουν, ακόμα και νωρίτερα από τις 15 του μηνός. Και υπάρχουν και άλλοι 15 δήμοι που είναι πάνω από το 90%, δηλαδή είναι θέμα ίσως και ημέρας να τελειώσουν. Ήδη έχει δοθεί εντολή από εμάς, όποιος είναι έτοιμος, να δώσει και πριν τις 15 του μηνός...
Τα χρήματα έχουν πιστωθεί εδώ και μία εβδομάδα. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα, δεν είναι υπό αμφισβήτηση αυτό. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι  μετά την απογραφή  μέχρι πέρυσι δικαιούντο επίδομα 240.000 άτομα αλλά μετά από την απογραφή που ολοκληρώθηκε στις 15 Μαρτίου , οι δικαιούχοι έφθασαν τις 185.000...».

Δημοσιογράφος: Δηλαδή έπαιρναν επιδόματα περίπου 60.000 άτομα χωρίς να τα δικαιούνται...

Δ. Μπαλασόπουλος: «Από τη στιγμή που δεν ήρθαν να απογραφούν, θεωρούνται μη δικαιούχοι . Δεν τα δικαιούνται πλέον ...
Είμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία η πατρίδα μας έχει εμφανώς σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στη διαχείριση .
Το δικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να δώσουμε εντολή να πληρωθούν με τις παλιές καταστάσεις, αν κάποιος δήμος δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία.
Οφείλουν οι δήμοι να ενεργήσουν, γιατί όπου δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεν φταίει σε τίποτα ο πραγματικός δικαιούχος, να μην πάρει τα επιδόματά του».

Δημοσιογράφος: Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο 100% σε ένα δήμο;

Δ. Μπαλασόπουλος: «Όχι. Να προχωρήσουν, έχουμε πει...».

Δημοσιογράφος: Για το Δήμο Αθηναίων, τι στοιχεία υπάρχουν;

Δ. Μπαλασόπουλος: «Ο Δήμος Αθηναίων χτες το μεσημέρι ήταν στο 83%».

Δημοσιογράφος: Από τους 55.000 - 60.000 που δεν έχουν απογραφεί, το ποσό που έχουμε ουσιαστικά γλιτώσει από τον προϋπολογισμό, αληθεύει ότι ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο;

Δ. Μπαλασόπουλος: «Πρόκειται για 111 εκατομμύρια ευρώ . Δεν είναι μικρό ποσ
Keywords
Τυχαία Θέματα