Ο Ευ. Αντώναρος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε στις 21/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

*Για τη νέα κυβέρνηση:
 
«Πρόκειται για συγκερασμό αρκετών νέων προσώπων, με άλλα που διαθέτουν και κυβερνητική εμπειρία και ταυτόχρονα με πρόσωπα που δεν προέρχονται από τη σφαίρα της στενής πολιτικής. Εάν αποδειχτεί ότι τα πρόσωπα εκτός πολιτικής που επελέγησαν είναι και τα καλύτερα, τότε θα είμαι πολύ χαρούμενος».

Δημοσιογράφος: Σας βλέπω επιφυλακτικό
απέναντι στους λεγόμενους τεχνοκράτες...

Ευ. Αντώναρος: «Στους λεγόμενους τεχνοκράτες ή τα άτομα με τη λεγόμενη ή τη δήθεν τεχνοκρατική εμπειρία. Γιατί ένας καθηγητής πανεπιστημίου -και δεν αναφέρομαι σε κανένα συγκεκριμένο πρόσωπο- δεν σημαίνει ότι διαθέτει απαραιτήτως και την πολιτική δεινότητα χειρισμού εξαιρετικά λεπτών θεμάτων. Γιατί εδώ, πρέπει να πείσουμε και τους πολίτες ότι αυτό το οποίο κάνουμε στην πολιτική είναι καλό και για τον τόπο και για τους ίδιους... Θα περίμενα η κυβέρνηση αυτή να ήταν αμιγώς πολιτική».

* Για τον Γ. Ζανιά:

«Είναι ο άνθρωπος ο οποίος, μαζί με τον πρώην υπ Οικονομικών Γιώργο. Παπακωνσταντίνου, είναι υπεύθυνος για τη μη διαπραγμάτευση, τη διαπραγμάτευση που δεν έκανε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου κατά το πρώτο μνημόνιο... Έχει πολιτική ευθύνη για αυτό. Δεν ήταν οποιοσδήποτε. Ο κ. Ζανιάς ήταν πολιτικό πρόσωπο. Η θέση του γενικού γραμματέα είναι πολιτική θέση...

Δεν είναι δυνατόν, αυτή τη στιγμή, γιατί εδώ θέλουμε να αλλάξουμε πολιτική. Και ας μη μου λένε ότι είναι ιστορική μνήμη του υπουργείου. Είναι η κακή ιστορική μνήμη του υπουργείου Οικονομίας. Θα ήθελα αυτή τη στιγμή να πάει ένα πολιτικό πρόσωπο στις Βρυξέλλες. Και είμαι βέβαιος ότι στο επόμενο ταξίδι στις Βρυξέλλες, που θα πάει ο πρωθυπουργός, θα ληφθούν οι ουσιαστικές πολιτικές αποφάσεις».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα