Ραγδαία αύξηση των επιθέσεων κατά μεταναστών

Αυξάνονται δραματικά τις τελευταίες ημέρες οι ρατσιστικές επιθέσεις, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων.

Μεγάλος αριθμός επιθέσεων σημειώθηκε λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της περασμένης Κυριακής στην Κόρινθο, όπου μετανάστες δέχθηκαν επιθέσεις, καταδρομικές θα μπορούσαμε να τις πούμε από νεαρούς που επέβαιναν σε μηχανές και τους χτύπησαν με σίδερα, αλυσίδες και ρόπαλα στην πλάτη και το κεφάλι.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου
Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, συνέδεσε το άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής συνδέεται με την αύξηση των κρουσμάτων βίας εναντίον μεταναστών. Επίσης, έκανε λόγο για συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή και εξέφρασε την απορία «πώς είναι δυνατόν να υπάρχει βιντεοσκοπημένη επίθεση στον ΗΣΑΠ την Δευτέρα που μας πέρασε και να μην έχει επέμβει αυτεπαγγέλτως η Δικαιοσύνη».

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, ήταν μετανάστες, οι οποίοι έχουν δεχθεί επιθέσεις, με πιο χαρακτηριστική εκείνη ενός 23χρονου Πακιστανού, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τους επιβαίνοντες σε δύο μηχανές την Κυριακή των εκλογών. Στο νοσοκομείο του έγιναν επτά ράμματα στο κεφάλι, ενώ κατήγγειλε ότι, στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον πήραν στο Αστυνομικό Τμήμα και τον πίεζαν να καταθέσει ότι τον χτύπησαν Πακιστανοί και όχι Έλληνες.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνου ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην δίνουν βήμα στη Χρυσή Αυγή για τις θέσεις της, διότι, όπως είπε, είναι σαν να δίνεις βήμα στον βιαστή μιας γυναίκας.
Keywords
Τυχαία Θέματα