Ο Γ. Κουτρουμάνης στον ΑΘΗΝΑ984


Ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, στέλεχος του ΠαΣοΚ, μίλησε στις 21/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τη νέα κυβέρνηση:

«Τα πρόσωπα παίζουν βέβαια ένα ρόλο , αλλά νομίζω ότι προέχει η συνεργασία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών... Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι και τρεις σχεδιάζουν την επόμενη μέρα πάνω σε μια προγραμματική βάση».

Δημοσιογράφος: Το θέμα της επιμήκυνσης
είναι ρεαλιστικός στόχος;

Γ. Κουτρουμάνης: «Νομίζω πως ναι. Είχε ανοίξει μια τέτοια κουβέντα στην προηγούμενη διαπραγμάτευση και φαινόταν ότι ήταν ένας στόχος που μπορούσε να επιτευχθεί. Και θα είναι θετικό, γιατί θα δώσει τη δυνατότητα στην χώρα, όχι να έχει ηπιότερα μέτρα, αλλά να μπορεί προχωρώντας τις διαρθρωτικές αλλαγές -που πολλές έχουν ξεκινήσει- να  καλύψει  το έδαφος ώστε να μην μεταφερθούν πάλι βάρη σε μισθούς και συντάξεις. Να μπορέσει να λειτουργήσει κυρίως στην κατεύθυνση της αποτελεσματικότητας του φοροεισπρακτικού συστήματος...
Το σοβαρότερο ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην χώρα και βάσει της δικής μας εμπειρίας δεν μπορούν να αλλάξουν όλα μέσα σε ένα ή δυο χρόνια...».

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν περιθώρια και για τον κατώτατο μισθό, το θέμα των συλλογικών συμβάσεων και για την μετενέργεια, να γίνουν βήματα πίσω, να γίνουν δηλαδή διορθώσεις;

Γ. Κουτρουμάνης: «Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις. Και τότε λέγαμε ότι τα μέτρα αυτά, όπως λειτουργούν συνδυαστικά, θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ύφεση. Επομένως, υπάρχουν περιθώρια  εκεί για  κάποιες διορθώσεις ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα