Ο Α. Λυκουρέντζος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μίλησε στις 4/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.


Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία "Ζάππειο 2":

«Ετοιμάζουμε να παρουσιάσουμε την οικονομική μας πρόταση, στο πλαίσιο της στρατηγικής την οποία η Νέα Δημοκρατία πιστεύει, για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Δημοσιογράφος: Θα μπορούσε να πει κανείς,
ότι η πρότασή σας -του Ζαππείου- θα είναι επικαιροποιημένη...

Αν. Λυκουρέντζος:  «Επικαιροποιημένη με βασική στόχευση την ανάπτυξη της οικονομίας, τη φιλελευθεροποίηση της ελληνική οικονομίας και την προσπάθεια να καταστήσουμε τον τόπο μας ελκυστικό για επενδύσεις».

 Δημοσιογράφος: Ο κόσμος και όλοι μας, περιμένουμε περισσότερα από το «Ζάππειο 2» σε σχέση με το «Ζάππειο 1», ακριβώς επειδή είναι ένα βήμα παραπέρα. Θα είστε υποχρεωμένοι, φαντάζομαι, να βάλετε και χρονοδιαγράμματα και κοστολογημένες προτάσεις...

Αν. Λυκουρέντζος:  «Δικαίως περιμένετε, και εμείς έχουμε διδαχθεί πολλά από τη συζήτηση της πρώτης πρότασής μας. Και αυτή είναι η ουσία του διαλόγου στη δημοκρατία, να μη στέκεται κανείς δογματικά και αμετακίνητος στις όποιες θέσεις του και δεσμεύσεις του, όταν μάλιστα αυτές και ανάγκη επικαιροποιήσεως έχουν, αλλά και να ενσωματωθούν κριτικές οι οποίες αποδείχθηκαν σωστές».

* Για Β. Μεϊμαράκη:

Δημοσιογράφος: Τίθεται μήπως ένα ζήτημα, με την ιδιότητά του αυτή και με τη συμπεριφορά του την τελευταία, για το κόμμα σας ;

Αν. Λυκουρέντζος: «Δεν υπάρχει ζήτημα. Δεν τίθεται ζήτημα για τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ''Κων/νος Καραμανλής'', τον κ. Μεϊμαράκη, αλλά νομίζω ότι ο καθένας από μας χρειάζεται, σε δύσκολες στιγμές, να μπορεί να είναι σε θέση να αυτοπροστατευθεί και συμπεριφορές όπως αυτή, δεν νομίζω ότι και ο κ Μεϊμαράκης θα ήθελε να επαναλάβει».       

* Για διεκδικήσεις αναδρομικών από συνταξιούχους πρώην βουλευτές:

«Έχει λήξει η υπόθεση αυτή, τουλάχιστον πολιτικά, από την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, είχε πει ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει η υπόθεση αυτή. Και για να μην αδικήσω και το ΠαΣοΚ, ο κ. Παπανδρέου τότε -αν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι καλώς ενθυμούμαι- είχε επίσης τοποθετηθεί με την ίδια λογική, ότι αυτό δεν μπορεί να επισυμβεί και δεν μπορεί να δοθούν τα χρήματα αυτά. Εγώ, ως γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύομαι ότι η πολιτική, αυτή, δέσμευση, εξακολουθεί να ισχύει και δεν τίθεται θέμα από τη Νέα Δημοκρατία...
Εμείς δεν υιοθετούμε αυτή την πρωτοβουλία και την έχουμε καταδικάσει, ήδη από την περίοδο στην οποία ήμασταν στην κυβέρνηση ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα