Ο Α. Ανδρεάδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, μίλησε στις 23/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Νεκτάριο Νώτη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τις επιπτώσεις στον Τουρισμό από την κρίση στην Αίγυπτο:

«Η επιρροή του προβλήματος της Αιγύπτου στον ελληνικό τουρισμό θα είναι της τάξης του 1% με 2%. Δηλαδή
δεν έχουμε μεγάλα, κοινά υποσύνολα με τον τουρίστα της Αιγύπτου, ο οποίος είναι χαμηλού εισοδήματος, έρχεται κυρίως τη χειμερινή περίοδο ή σε περίοδο που η Ελλάδα δεν έχει υψηλό τουρισμό και κυρίως κατευθύνεται σε Τουρκία, Μαρόκο και Τυνησία.
Μία αποσταθεροποίηση στην περιοχή της Μεσογείου ή μια επιδείνωση της κατάστασης ενδέχεται να αποσταθεροποιήσει και τον δικό μας τουρισμό. Δηλαδή η ζημιά που μπορεί να υποστούμε σε περίπτωση ευρύτερης σύρραξης στην περιοχή τόσο στην οικονομία, όσο και στον τουρισμό μας, είναι πολύ μεγαλύτερη από το μικρό αυτό όφελος που θα έχουμε, δεδομένου ότι η περιοχή αυτή θεωρείται για πολλές κατηγορίες επισκεπτών π.χ. Αμερικανών της κρουαζιέρας, ως ενιαία. Συνεπώς μια κακή εικόνα της περιοχής θα επηρεάσει αρνητικά και την κρουαζιέρα στην Ελλάδα και άρα έχουμε να χάσουμε πολλά περισσότερα. Πάνω όμως από όλα αποπροσανατολιζόμαστε από το ζητούμενο, που είναι να στηριχθούμε στις δυνάμεις μας, να προβάλλουμε στρατηγικό σχεδιασμό στη χώρα, καθώς και να βελτιώσουμε το προϊόν μας. Δηλαδή να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιώσουμε την εικόνα μας στους τομείς τουρισμού και οικονομίας, ώστε να μην περιμένουμε από τα παθήματα των γειτόνων μας».

Και πρόσθεσε: «Το ποσοστό των πολυτελών ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων έχει αυξηθεί στο σύνολο των κλινών από το 25% το 2004, σε ποσοστό άνω του 40%. Έχουμε περισσότερες κλίνες υψηλών προδιαγραφών, ενώ αντίθετα αποσύρονται κλίνες επιπέδου 1 και 2 αστέρων. Φέτος έχουμε 30 με 40 ευρώ αυξημένη κατανάλωση ανά επισκέπτη σε σύγκριση με πέρυσι, δηλαδή παρατηρείται βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού ρεύματος».

* Για την φοροδιαφυγή:

«Πρέπει να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση της φοροδιαφυγής που προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εικόνα και κυρίως στα έσοδα της χώρας. Όλοι πρέπει να κόβουν αποδείξεις, πρέπει να γίνει συνείδηση. Μειώθηκε ο ΦΠΑ μετά από μεγάλο αγώνα και αυτό πρέπει να παραμείνει, διότι κλείνουμε πακέτα για το 2014, και το ερώτημα είναι με τι ΦΠΑ θα υπολογίσουμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα