Βελτιωμένος αλλά ακόμα αργός ο ρυθμός ανάκαμψης της βρετανικής οικονομίας

13:03 23/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κατά 0,7% αυξήθηκε το ΑΕΠ της Βρετανίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών.

Η νέα εκτίμηση συνιστά οριακή βελτίωση του αρχικού υπολογισμού περί ρυθμού ανάπτυξης της τάξης του 0,6% για την ίδια περίοδο.

Η ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφέρει ότι το αναθεωρημένο μέγεθος ανάπτυξης αντανακλά μικρές θετικές προσαρμογές στις εκτιμήσεις για την παραγωγή αρκετών τομέων της οικονομίας.

Σε σύγκριση

με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, το βρετανικό ΑΕΠ έχει ενισχυθεί κατά 1,5%. Οικονομικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι τα νέα στοιχεία αποτελούν ένδειξη πως η βρετανική οικονομική ανάκαμψη ίσως αποκτά πια σταθερή δυναμική μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια στασιμότητας που ακολούθησαν την ύφεση της οικονομικής περιόδου 2008-09.

Ο ρυθμός ανάπτυξης του 0,7% ισοφαρίζει την επίδοση του τρίτου τριμήνου του 2012, όταν η οικονομία της χώρας είχε τονωθεί λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η επίδοση εκείνη ήταν η καλύτερη για τη βρετανική οικονομία από το 2010.

Παρά τις θετικές ενδείξεις, ωστόσο, το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών προειδοποίησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης εξακολουθεί να υπολείπεται κατά πολύ των ποσοστών που έχουν καταγραφεί σε όλες τις περιόδους ανάκαμψης μετά από μια ύφεση από το 1945 και μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα