Νέο βιβλίο για τον 96χρονο Herman Wouk

Σε μερικές μέρες κλείνει τα 96 του χρόνια αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τον βραβευμένο με Πούλιτζερ συγγραφέα Herman Wouk, ο οποίος πριν λίγες μέρες πούλησε τα δικαιώματα του καινούργιου του βιβλίου «The Lawgiver».

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά και προφανώς το ίδιο συμβαίνει και για την συγγραφή.
Γι αυτό και ο αμερικανός συγγραφέας πούλησε τα δικαιώματα...

του τελευταίου του βιβλίου «The Lawgiver» στη νέα του εκδοτική εταιρεία

«Simon και Schuster».

Έπειτα από πολλά χρόνια στην «Little, Brown and Co» ο σχεδόν 97χρονος Wouk, αλλάζει …στέγη και επιστρέφει εκεί από πού ξεκίνησε το 1947, οπότε και εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο «Aurora Dawn».

Το τελευταίο του μυθιστόρημα βέβαια, ήδη του έχει αποδώσει τον τίτλο ενός από τους σημαντικότερους αμερικανούς «παραμυθάδες».

Ο συγγραφέας των βραβευμένων βιβλίων «Η ανταρσία του Κέιν» και «Οι άνεμοι του πολέμου», αφηγείται στην τελευταία του ιστορία την υπόθεση ενός σεναρίου με πρωταγωνιστή τον Μωυσή, αλλά σε συνθήκες «κοινωνικής δικτύωσης» τύπου Skype και Twitter.

Η ηλικία πάντως δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για την συγγραφική επιτυχία, που αναμένεται να του φέρει το «The Lawgiver», το οποίο μάλιστα είναι από τα πολυαναμενόμενα «ατού» της επόμενης εβδομάδας στο παζάρι βιβλίου του Λονδίνου.

Το βιβλίο του μάλιστα αυτό, το έστειλε η ίδια η ατζέντης του Amy Rennert στην εκδοτική εταιρεία, όταν έμαθε ότι ο εκδότης Jonathan Karp είχε γράψει τη διπλωματική του εργασία πάνω στις νουβέλες του Wouk, όταν φοιτούσε στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Ο Wouk, ο οποίος τον επόμενο μήνα γίνεται 97 ετών, κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 1951, για το ««Η ανταρσία του Κέιν», ένα βιβλίο που αφηγείται τη ζωή σε ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Το βιβλίο φυσικά αργότερα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τον Humphrey Bogart, στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το «The Lawgiver» αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο ενώ την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί από τους «Simon και Schuster» στο Λονδίνο.

Πηγή: clickatlife.gr, athinapoli.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα