Μέσω Άκη επιχειρεί να «χτυπήσει» Βενιζέλο η ΝΔ

«Σωσίβιο» στη δημοσκοπική της καθίζηση αναζητά η ΝΔ, μέσα από την υπόθεση της δίωξης που ασκήθηκε στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο. Βλέποντας ότι τα δημοσκοπικά της ποσοστά βρίσκονται σε καθίζηση και η πολυπόθητη αυτοδυναμία είναι, ουσιαστικά, αδύνατο να επιτευχθεί, η Συγγρού επιλέγει να «πλήξει» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (ο οποίος, σημειωτέον, εμφανίζεται ως καταλληλότερος για

πρωθυπουργός σε πρόσφατα γκάλοπ), ανασύροντας από το… αρχείο δηλώσεις του τελευταίου, αναφορικά με τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε τη Μεγάλη Πέμπτη: «Ο κ. Βενιζέλος προκαλεί τους πολίτες. Από συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, το 2004, παριστάνει σήμερα τον κατήγορο, κρυπτόμενος πίσω από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Υπενθύμισε ακόμη ότι ο κ. Βενιζέλος, «ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, που -με πρωτοβουλία της ΝΔ- διερευνούσε το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, χαρακτήριζε την υπόθεση ως «προεκλογική σκανδαλολογία»».

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος αποφαινόταν τότε, σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, «ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας κ.κ. Απόστολο Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου και τα στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που επί μήνες προσεβλήθηκαν και διασύρθηκαν αδίκως».

«Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες εταιρείες και ο ίδιος πρωταγωνιστής. Αυτό είναι …το ΠΑΣΟΚ του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Τσουκάτου, του Μαντέλη και του Παπακωνσταντίνου. Το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, του Παπανδρέου, του Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ που δεν αλλάζει» κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα