Νέες κυβερνητικές εξηγήσεις

Απάντηση στο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος περί κυβερνητικής απόφασης για πολυδάπανη αναβάθμιση ύψους 500 εκατ. ευρώ και με απευθείας ανάθεση παλαιών αεροσκαφών, τα οποία ανήκουν στη δικαιοδοσία του Πολεμικού Ναυτικού, έδωσε η κυβέρνηση. Ευθύνες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, για καθήλωση των αεροσκαφών επιρρίπτουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι χαρακτηρίζουν παράλληλα τα συγκεκριμένα πολεμικά αεροσκάφη απαραίτητα για την επιτήρηση στο Αιγαίο. Από την πλευρά του το υπουργείο

Άμυνας ανέφερε ότι η συμφωνία για την αναβάθμιση είναι διακρατική με απαράβατο όρο οι εργασίες να γίνουν στην Ελλάδα από ελληνική βιομηχανία. Η λύση της αναβάθμισης κρίνεται συμφερότερη καθώς ο χρόνος ζωής των αεροσκαφών παρατείνεται για τουλάχιστον 20 χρόνια, διαθέτουμε ήδη ανταλλακτικά για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, εκπαιδευμένο προσωπικό, οργανωμένη μονάδα υποστήριξης, προσθέτει το υπουργείο τονίζοντας ότι η απόφαση αναβάθμισης πέρασε ΚΥΣΕΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2014 και προσυπεγράφη και από το τωρινό ΚΥΣΕΑ καθώς η15η Μαρτίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία.»

«Την ώρα που η οικονομία βρίσκεται στον αέρα, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει άμεσα χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα, που δεν είναι απόλυτης προτεραιότητας. Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουν κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών. Υποκρισία χωρίς όρια» σχολίασε ο συντονιστής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ Κώστας Τασούλας
«Πάντα υπάρχουν λεφτά για… όπλα», σχολιάζει Το Ποτάμι, αντιπαραβάλλοντας τα 200 εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με τα 500 εκατομμύρια δολάρια που θα κοστίσει η αναβάθμιση των αεροσκαφών.


Ο κ. Τσίπρας ως πολιτικός αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγορούσε «με εντυπωσιακή ευκολία» τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αγοράζουν όπλα και δεν δίνουν τα χρήματα στον λαό, ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα