Καστανίδης: "Ιδιώτες θα μαζέψουν τα σκουπίδια"

Με μία δέσμη σκληρών μέτρων, η κυβέρνηση προσπαθεί να ενεργοποιήσει τη διαδικασία αποκομιδής των σκουπιδιών και προειδοποιεί τους απεργούς υπαλλήλους των δήμων ότι όσο απεργούν δεν θα πληρώνονται.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των χώρων υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων στη Φυλή και στη Μαυροράχη της Θεσσαλονίκης.

"Αν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί παρ΄ όλα αυτά, η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει όλο

το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο", προειδοποίησε ο κ. Καστανίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρωθεί το προσωπικό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που απεργεί, κάνει καταλήψεις ή και εμποδίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων από τις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η οποία και θα τεθεί σε ισχύ με την αποστολή ειδικής εγκυκλίου.

Ο υπουργός των Εσωτερικών κάλεσε επίσης τους δημάρχους των πόλεων που έχουν γίνει σκουπιδότοποι να αναθέσουν σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων , χωρίς να διευκρινίσει τον χρόνο έναρξης ούτε και τη διάρκεια εφαρμογής του μέτρου.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Καστανίδης επιχειρηματολόγησε ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιωτικές εταιρείες θα κοστίσει στο δημόσιο το 1/3 της δαπάνης που καταβάλλεται για την περισυλλογή των απορριμμάτων από τους υπαλλήλους στις υπηρεσίες καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=152270

Keywords
Τυχαία Θέματα