Κανονισμός συμπληρωματικής συνταξιοδότησης

Κανονισμό για την συμπληρωματική συνταξιοδότηση εργαζομένων που μετακινούνται από μια χώρα μέλος της ΕΕ σε άλλη ενέκρινε η Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου.

Με 39 ψήφους υπέρ, καμία κατά και δύο αποχές, η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σχέδιο κανονισμού για την θέσπιση συμπληρωματικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που μετακινούνται από μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μιαν άλλη.

Το σχέδιο κανονισμού πρόκειται να έλθει για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Φεβρουαρίου
2014 και για την εφαρμογή του θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ.

Από την στιγμή της τελικής έγκρισης του νέου κανονισμού, τα κράτη μέλη θα έχουν περιθώριο τεσσάρων ετών, για να τον ενσωματώσουν στο εσωτερικό τους δίκαιο.

«Στους εργαζόμενους της ΕΕ που μετακινούνται από μία χώρα της Ένωσης σε άλλη πρέπει να αναγνωρισθεί το δικαίωμα να λαμβάνουν συμπληρωματική συνταξιοδότηση και από τις αρχές του δεύτερου κράτους-μέλους όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους», υποστηρίζεται στο σχέδιο κανονισμού της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα