Σιγκαπούρη: Συλλήψεις για τα επεισόδια

Κατηγορίες σε βάρος 24 ινδών μεταναστών απαγγέλθηκαν σήμερα στη Σιγκαπούρη μετά τις ταραχές προχθές τη νύχτα, τις χειρότερες των τελευταίων 40 ετών, που προκάλεσαν φόβους για αναβίωση των φυλετικών εντάσεων στην ασιατική αυτή πόλη-κράτος.

Οι 24 ινδοί μετανάστες τέθηκαν υπό προληπτική κράτηση για μια εβδομάδα. Αντιμετωπίζουν ποινές ως και 7ετούς κάθειρξης, καθώς και ραβδισμούς, για τη συμμετοχή τους στις ταραχές που σημειώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σοκάροντας την πλούσια πόλη-κράτος,

όπου συνήθως επικρατεί απόλυτη τάξη.

Αντιδρώντας στο θάνατο ενός συμπατριώτη τους, ο οποίος παρασύρθηκε από λεωφορείο, περίπου 400 ινδοί μετανάστες πυρπόλησαν δεκάδες αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και αστυνομικά. Σύμφωνα με την αστυνομία, στις ταραχές τραυματίσθηκαν 39 άνθρωποι.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση για ηρεμία και ζήτησαν από το λαό να μην επιτρέψει οι βιαιότητες αυτές, οι πρώτες αυτού του είδους μετά τις φυλετικές ταραχές του 1969, να διαταράξουν την πολυεθνική αρμονία που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει.

Ο πρωθυπουργός Λι Χσιεν Λουνγκ, συνέστησε μια ειδική επιτροπή για να ερευνήσει για τα επεισόδια αυτά, υποσχόμενος αυστηρές κυρώσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, για τις ταραχές μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο η κατανάλωση αλκοόλ. Για το λόγο αυτό, οι αρχές αποφάσισαν ν' απαγορευτεί για το Σαββατοκύριακο αυτό η πώληση αλκοόλ στη συνοικία Little India (Μικρή Ινδία), στην οποία σημειώθηκαν οι ταραχές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα