Καλοκαίρι 2014

Δίνοντας έμφαση στις εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα και θεωρώντας τον πολιτισμό ως ένα σημαντικό κεφάλαιο που θα αναδείξει την Αθήνα σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο της Ευρώπης, το πολιτιστικό πρόγραμμα Καλοκαίρι 2014 της Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων, το οποίο παρουσίασε χθες ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, άνοιξε ήδη τις πόρτες του για το κοινό και συνεχίζεται με τις καθιερωμένες του ενότητες, όπως είναι το jazz festival,

το Hip Hop Festival, το διεθνές φεστιβάλ τσίρκου, η έκθεση χειροποίητου κλπ, ενώ εμπλουτίζεται και με άλλες δράσεις, που στοχεύουν στην προσέλκυση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, ενδεικτικά στις 26 Μαΐου πραγματοποιείται η συναυλία γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Μίλτος Πασχαλίδης, οι Locomondo και η Μάρθα Φριτζήλα , για την ενίσχυση του περιοδικού των αστέγων «Σχεδία», ενώ στις 2 Ιουνίου πραγματοποιείται συνάντηση για το Χαμόγελο του Παιδιού, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το φαινόμενο των χαμένων παιδιών.

Επίσης, πάνω από 25 συναυλίες και περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους η Δήμητρα Γαλάνη, ο Παντελής Θαλασσινός, οι Active Member, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Ησαΐας Ματιάμπα και άλλοι, θα ανέβουν στις δύο σκηνές της Τεχνόπολης.

Και βέβαια, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, το πρόγραμμα εξακολουθεί να εμπλουτίζεται και να διαμορφώνεται, ενώ τα εισιτήρια παραμένουν χαμηλά και σε κάποιες εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ο κ. Καμίνης, παρουσίασε κι ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό κόμβο που θα λειτουργεί στο εξής στην Τεχνόπολη. Πρόκειται για το innovAthens, ένα διαδραστικό κέντρο πληροφόρησης ενημέρωσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, που απευθύνεται στους νέους και κυρίως τους άνεργους, προκειμένου να επιχειρήσουν τα πρώτα τους βήματα ή να βρουν δουλειά, σε εκείνους που ήδη έχουν κάνει τα πρώτα επιχειρηματικά τους

«Επιδιώκουμε την πρωτοτυπία και την ανανέωση, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την λειτουργία ενός χώρου που να συνδέει την έρευνα με την αγορά εργασίας. Η ανεργία δεν ξορκίζεται με υποσχέσεις που απλώς χαϊδεύουν τα αυτιά ή με δημαγωγίες σαν αυτές που ακούγαμε προεκλογικά», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Βάνα Λυκομήτρου

Keywords
Τυχαία Θέματα