Η Μ. Σπυράκη στον ΑΘΗΝΑ984

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μίλησε στις 21/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για δηλώσεις Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Γ. Μιχελάκη σχετικά με την Χρυσή Αυγή:

«Σχετικά με την δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν νομίζω ότι υπάρχει καθαρότερη δήλωση, καθαρότερη διάκριση και καθαρότερη γραμμή, απέναντι σε αυτό που εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα. Αυτό που εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα στην
Ευρώπη, είναι αυτό που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς είπε και ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος απευθύνεται στους ψηφοφόρους. Σε καμία περίπτωση, στα στελέχη και σε αυτούς των οποίων η δραστηριότητα ερευνάται -και το λέω κομψά-, από την δικαιοσύνη. Διότι υπάρχουν υπόδικοι και πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Λέει "κοιτάξτε με ποιους έχετε να κάνετε και πάρτε τις αποφάσεις σας". Στην πραγματικότητα, τους προσκαλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ανάληψη της ευθύνης πίσω από το παραβάν είναι μια ευθύνη ατομική, είναι η ευθύνη της έννοιας του πολίτη. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται από την δικαιοσύνη. Θυμίζω, εγκληματική οργάνωση. Θυμίζω ότι η διαδικασία ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία, μετά από μια δολοφονία και θυμίζω ότι ο Νίκος Δένδιας ζήτησε από τους ανώτατους δικαστές να ερευνήσουν το σύνολο των περιστατικών, που πρωταγωνιστούσαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Θυμίζω, δηλαδή, ότι εδώ υπάρχει μια σαφής, καθαρή και πολύ συγκεκριμένη επιλογή από την πλευρά της κυβέρνησης».

* Για τα πολιτικά συμπεράσματα των εκλογών:

«Η αυτονόητη πραγματικότητα είναι ότι οι εκλογές παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα. Όταν μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βάλει ως δίλημμα, "25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουν", η Νέα Δημοκρατία δεν έχει παρά να σηκώσει το γάντι. Και αυτό κάνει ο πρωθυπουργός. Απαντά ότι η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την σταθερότητα, ως ο βασικός κορμός αυτής της κυβέρνησης. Απαντά ότι η Νέα Δημοκρατία έχει φέρει ως εδώ την κατάσταση της οικονομίας, σταθεροποιητικά, με αίμα και θυσίες, οι οποίες δεν εξανεμίστηκαν και αυτό συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια, γιατί τότε επιτεύχθηκε το αποτέλεσμα, η αναγνώρισή του και επικυρώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα. Γιατί τώρα ξεκινά η συζήτηση για την διευθέτηση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και ταυτόχρονα το σχέδιο -που ήδη εξήγγειλε χτες-, το οποίο είναι ένας οδικός χάρτης για την αποκατάσταση των πληγών, για την αποκατάσταση της κίνησης στην οικονομία και την ώθησή της. Αυτό δεν επιτυγχάνεται ούτε από την μια μέρα στην άλλη, ούτε με μαγικά κουμπιά, ούτε με μέτρα που κοστίζουν 20 δισ. ευρώ που δεν έχουμε».

Και πρόσθεσε: «Τώρα η αντιπολίτευση θέτει ζήτημα κυβερνησιμότητας της χώρας. Λέει, δηλαδή, "δεν μπορείτε να συνεχίσετε, δεν μπορείτε να διαπραγματευτείτε την βιωσιμότητα του χρέους, δεν μπορείτε να πάτε την χώρα παρακάτω, εάν χάσετε στις ευρωεκλογές" -όχι στις εθνικές εκλογές- και ο κόσμος καλείται να απαντήσει, εκ των πραγμάτων, σε αυτό το ερώτημα. Και εξακολουθεί να το θέτει, ενώ τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής, στις περιφέρειες, έδειξαν ότι οι υποψήφιοί τους -σε όλη την Ελλάδα, εκτός Αττικής-, δεν επιδοκιμάστηκαν και το λέω πολύ ψύχραιμα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα