Ηγετικοί BRICS

Ο διορισμός του Βραζιλιάνου Ρουμπέρτου Αζεβέντου ως επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου «αποκαλύπτει μία παγκόσμια τάξη σε μετασχηματισμό» κι αποτελεί νίκη για τη Βραζιλία, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματίας της μεγάλης νοτιοαμερικανικής χώρας Αντόνιου Πατριότα.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ δήλωσε πως ο διορισμός του Αζεβέντου σηματοδοτεί την πορεία του ΠΟΕ προς «μία νέα, πιο δυναμική και πιο δίκαια παγκόσμια οικονομική

τάξη. Το μήνυμα αυτό έγινε κατανοητό από μία σημαντική πλειοψηφία». «Δεν είναι μία νίκη για τη Βραζιλία, ή για μία ομάδα χωρών, αλλά για τον ίδιον τον ΠΟΕ», υποστήριξε η ίδια.

Ο διορισμός αυτός που ανακοινώθηκε από διπλωματικές πηγές πριν από την επίσημη επιβεβαίωσή του αύριο, αποτελεί «ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα που έρχεται ν' αποκαλύψει μία παγκόσμια τάξη σε μετασχηματισμό, στον οποίο οι αναδυόμενες χώρες αποδεικνύουν την ικανότητα να διευθύνουν», υπογράμμισε ο υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Μπραζίλια.

«Η σημερινή ημέρα είναι μία νίκη για τη Βραζιλία κι επίσης μία προσωπική νίκη για τον Ρουμπέρτου Αζεβέντου», πρόσθεσε.

Η Βραζιλία βρίσκεται μεταξύ των πιο αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου, μαζί με τη Ρωσία, την Ινδία, τη Ν. Αφρική και την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα