Στις 15/5 το δελτίο φαρμάκων

Στις 15 Μαϊου θα τεθεί τελικά σε ισχύ νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, με διορθώσεις στις τιμές 12.428 φαρμάκων και 570 κωδικοί για γενόσημα σκευάσματα, που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στην αγορά, με μειωμένες τιμές. Εν τω μεταξύ, φάρμακα με πλαστές ταινίες γνησιότητας εντόπισαν την περασμένη εβδομάδα στελέχη του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) κατά την πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος παρακολούθησης και ελέγχου των φαρμακευτικών

προϊόντων.

Με το νέο σύστημα, ο ΕΟΦ με τη χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής παρακολούθησης και ελέγχου της διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων, είναι παρών σε ολόκληρη την αλυσίδα διανομής, από την εισαγωγή ή παραγωγή ενός φαρμάκου έως και την αγορά του στο φαρμακείο από τον πολίτη.


Οι ταινίες γνησιότητας παράγονται από τον ΕΟΦ και προσφέρονται στις φαρμακευτικές εταιρίες κατόπιν παραγγελίας. Κάθε ταινία γνησιότητας είναι μοναδική και καθορίζει ένα μόνο προϊόν και συσκευασία.


Το νέο σύστημα θα είναι σε θέση να ελέγχει περί τους 2,5 δισεκατομμύρια κωδικούς φαρμάκων και από την εφαρμογή του εκτιμάται εξοικονόμηση 100 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα