Στην αντιτρομοκρατική οι υποθέσεις της Χρυσής Αυγής

Ραγδαίες εξελίξεις στη σκιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναλαμβάνει πλέον όλες τις υποθέσεις της Χρυσής Αυγής που φέρονται ως συνδεόμενες με εγκληματική δραστηριότητα μετά από απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του δράστη, εντοπίστηκαν έξι τηλεφωνικές κλήσεις και ερευνάται εάν συνδέονται με το κινητό τηλέφωνο του ΓΓ της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

στη Νίκαια.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, παύει η διάθεση των αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μέχρι να αποφανθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη επί των στοιχείων που εστάλησαν χθες από τον κ. Δένδια σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, σε μία συνέντευξη - χείμαρο στο «Έθνος» για τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής πρώην μέλος της οργάνωσης της Νίκαιας αφήνει ευθέως να εννοηθεί ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα έλαβε την έγκριση, αν όχι και την εντολή από τον από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγό.

Αναφέρει τον Γιώργο Ρουπακιά ως το Νο2 της οργάνωσης και σε ερώτηση για το αν θα μπορούσαν να συμβούν τα γεγονότα της Αμφιάλης χωρίς τη γνώση Μιχαλολιάκου, απαντά «θα μπορούσε να μην έχει δώσει το ΟΚ ο αρχηγός. Αλλά ο Λαγός όχι. Αυτός είναι οι πλάτες της Νίκαιας και γνωρίζει τα πάντα».

Καταγγελία - ξέσπασμα από τη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου, επικαλούμενη τη φίλη του γιου της. «Οι αστυνομικοί ήταν κοντά στη συμπλοκή και αρνήθηκαν να παρέμβουν», είπε σε τηλεοπτικό σταθμό. Ανέφερε μάλιστα πως «υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που βιντεοσκόπησε όσα συνέβησαν, αλλά έκανε το λάθος», όπως είπε «και το έδωσε στην αστυνομία», ζητώντας να βρεθεί το υλικό.

Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή, δια του Ηλία Κασιδιάρη απαντά με μηνύσεις σε βάρος του Νίκου Δένδια, και άλλων συνυπευθύνων, όπως τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, και πολιτικών προσώπων, που - όπως υποστηρίζει - συκοφαντούν και απειλούν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται και η κόντρα Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, για τη θεωρία των δύο άκρων, ενώ διαφωνίες παρατηρούνται και στο εσωτερικό της ΝΔ. Αποστάσεις από τη δήλωση Λαζαρίδη, πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Μάκης Βορίδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε ότι δεν υιοθετεί τη θεωρία του συνταγματικού τόξου, αναρωτήθηκε ωστόσο αν και κόμματα, όπως το ΚΚΕ, ανήκουν τελικώς σε αυτό.

«Θα ξηλώσουμε αυτό το νεοναζιστικό νεοφασιστικό μόρφωμα», διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο STAR, επαναλαμβάνοντας την έκκληση προς όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να υψώσουν «ένα φραγμό στην ένταση και τη βία».

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, για τις δηλώσεις Λαζαρίδη. Ζητά να ερευνηθούν οι δικτυώσεις νεοναζιστικών, αντιδημοκρατικών μηχανισμών, εντός των κρατικών θεσμών, και υποστηρίζει ότι αυτές οι δηλώσεις ανοίγουν το δρόμο στη δράση παρακρατικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα