Στην Ποντγκόριτσα ο Ντάτσιτς

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Μαυροβούνιο, όπου θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας.

Ο κ. Ντάτσιτς θα έχει αρχικά στην Ποντγκόριτσα κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς και τον πρόεδρο της Βουλής

Ράνκο Κριβοκάπιτς.

Στην πρεσβεία της Σερβίας στην Ποντγκόριτσα θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος, Σρτζαν Μίλιτς και τον πρόεδρο του συνασπισμού Δημοκρατικό Μέτωπο, Μίοντραγκ Λέκιτς.

Ο κ. Ντάτσιτς στις αρχές Αυγούστου παρέστη στους εορτασμούς με αφορμή τη συμπλήρωση 800 χρόνων από την ανέγερση της μονής Τζούρτζεβι Στούποβι, στο Μπεράνε του Μαυροβουνίου και με την ευκαιρία αυτή είχε τονίσει ότι το Βελιγράδι θέλει να έχει τις καλύτερες σχέσεις με την Ποντγκόριτσα και ότι οι δύο χώρες και οι δύο λαοί είναι πάρα πολύ κοντά.

Ο κ. Τζουκάνοβιτς εκτίμησε ότι οι σχέσεις Μαυροβουνίου και Σερβίας είναι σε ανοδική τροχιά και ανήγγειλε ότι μετά την επίσκεψη του κ. Ντάτσιτς θα πραγματοποιήσει ανταποδοτική επίσκεψη στο Βελιγράδι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα