Γεωργία: Νίκη στις εκλογές για Ιβανισβίλι

Ο ηγέτης του κυριότερου συνασπισμού της αντιπολίτευσης στην Γεωργία, ο δισεκατομμυριούχος Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, ανακοίνωσε τη νίκη του στις σημερινές βουλευτικές εκλογές επί του κόμματος του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, μετά τη δημοσίευση των πρώτων δημοσκοπήσεων που τον τοποθετούν επικεφαλής με υψηλότερο ποσοστό.

"Κερδίσαμε! Ο γεωργιανός λαός κέρδισε", δήλωσε ο Ιβανισβίλι σε ομιλία του που αναμεταδόθηκε από το κανάλι της αντιπολίτευσης TV9, ενώ το κυβερνών κόμμα δήλωσε ότι η αντιπολίτευση δεν θα μπορέσει να κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο εξ αιτίας του πολύπλοκου συστήματος, το οποίο συνδυάζει απλή αναλογική και πλειοψηφικό σύστημα.

"Θέλω να ευχαριστήσω το λαό της Γεωργίας", δήλωσε ο Ιβανισβίλι μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του που πανηγύριζαν στην πλατεία Ελευθερίας, στην καρδιά της πρωτεύουσας Τμπιλίσι.

Το Γεωργιανό Όνειρο του Ιβανισβίλι είναι επικεφαλής με το 35% των ψήφων έναντι 30% για το κόμμα του προέδρου Σαακασβίλι, σύμφωνα με μια 'δημοσκόπηση εξόδου' της κρατικής τηλεόρασης.

Μια άλλη δημοσκόπηση που έγινε για τα φιλοκυβερνητικά κανάλια Rustavi-2 και Imedi δίνουν μεγαλύτερο ποσοστό στο Γεωργιανό Όνειρο με 51%, έναντι 41% για το Ενιαίο Εθνικό Κίνημα του Σαακασβίλι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα