Που βρίσκεται η «Λίστα Λαγκάρντ» με τα ονόματα των μεγαλύτερων φοροφυγάδων της χώρας; [BINTEO]

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, που περιλαμβάνει τους 1.991 Έλληνες με καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες. Κι αυτό, γιατί παραμένει μυστήριο αν τελικά ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνώριζε ή

όχι για την λίστα αυτή.

«Το ΣΔΟΕ δεν κατέχει κατάσταση με τους Έλληνες φορολογουμένους φυσικά και νομικά πρόσωπα που διατηρούν καταθέσεις ή που μετέφεραν κεφάλαια σε Τραπεζικά Ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελβετία», αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 6 Ιουνίου του 2011 προς απάντηση σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Αντίθετα, ο ίδιος με πρόσφατη δήλωση του, αναιρεί τα όσα έλεγε το 2011, καθώς όχι μόνο παραδέχεται την ύπαρξή της λίστας, αλλά υπογραμμίζει ότι την είχε στην κατοχή του και την παρέδωσε στον τότε γγ του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη.

«Προς τα τέλη του 2010 ζήτησα με δική μου πρωτοβουλία από την Γαλλίδα ομόλογό μου Christine Lagarde στοιχεία για Έλληνες καταθέτες σε Ελβετικές τράπεζες από τη λίστα που ακουγόταν διεθνώς ότι υπήρχε στην κατοχή των Γαλλικών αρχών. Μέσω διπλωματικής οδού εστάλη λίστα με περίπου 2000 ονόματα Ελλήνων με στοιχεία καταθέσεων παρελθόντων ετών ύψους περίπου 1,5 δις Ευρώ σε μία Ελβετική τράπεζα. Τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο ΕιδικόΓραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα