ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Μήνυμα με αποδέκτες τους δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έστειλε ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ ,ο οποίος διατέλεσε και υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος σε ομιλία του ενόψει του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη -προστάτη της δικαιοσύνης- τους προέτρεψε να εξετάσουν σε βάθος τη συνταγματικότητα των νέων «οριζόντιων μέτρων» που επιβάλλει το δεύτερο Μνημόνιο.

Ο κ. Πικραμμένος

παρέπεμψε στις κόκκινες γραμμές που είχε χαράξει το ΣτΕ όταν είπε ναι στη συνταγματικότητα του πρώτο μνημονίου . Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν είναι επιτρεπτό η οικονομική επιβάρυνση από τα φορολογικά μέτρα να κατανέμεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών (μισθωτών, συνταξιούχων κ.λπ.), ενώ την ίδια στιγμή να ευνοούνται άλλες κατηγορίες ασυνεπών πολιτών.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Πικραμμένος απευθυνόμενος ουσιαστικά προς του μέχρι πρότινος συναδέλφους τους, τόνισε στην ομιλία του ότι: «Ίσως έφτασε η ώρα το δικαστήριο να κάνει το επόμενο βήμα κατά τον έλεγχο των νέων οριζόντιων μέτρων, εξαρτώντας τη νομιμότητα αυτών σε σχέση και με την τήρηση των λοιπών υποχρεώσεων που είχαν προβλεφθεί από τους εφαρμοστικούς των μνημονίων νόμους».

Keywords
Τυχαία Θέματα