Εξελίξεις για τη υπόθεση των χημικών όπλων

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε σήμερα την κατηγορία της Συρίας, ότι η Τουρκία φέρει την ευθύνη για μια πιθανολογούμενη επίθεση με χημικά στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού.

«Η Τουρκία δεν βρέθηκε ποτέ σε κατάσταση κατά την οποία χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Δεν υπάρχουν χημικά όπλα στο καταγραμμένο αρχείο μας», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

«Το συριακό καθεστώς δεν ξέρει τι λέει σχετικά με την Τουρκία», τόνισε.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει προσεκτικά τους ισχυρισμούς, ότι χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην Συρία, αλλά είπε ότι δεν έχει

στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις κατηγορίες ότι η αντιπολίτευση είχε χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα.

«Ερευνούμε προσεκτικά τις πληροφορίες που μας έρχονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ στους δημοσιογράφους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ πιθανώς να προσφύγει στη χρήση χημικών όπλων, καθώς η παραμονή του στην εξουσία «απειλείται όλο και περισσότερο, και θεωρεί την κλιμάκωση της βίας μέσω των συμβατικών μέσων ατελέσφορη. Και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα», τόνισε ο Κάρνεϊ

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει καταστήσει σαφές ότι εάν ο Άσαντ και οι δυνάμεις του χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα θα υπάρξουν συνέπειες, δήλωσε ο Κάρνεϊ, δεν διευκρίνισε όμως ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξελίξεις,exelixeis