Επιτυχές το Φεστιβάλ Χρωμάτων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πολλά χαμόγελα το διήμερο "Φεστιβάλ Χρωμάτων Κεραμεικού-Μεταξουργείου 2014". Η γιορτή Χρώματος και Μουσικής διοργανώθηκε για μία ακόμη φορά με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής και ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όποιον ήθελε να συνδράμει. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις λόγω των αγώνων του Μουντιάλ και της εξόρμησης των Αθηναίων στις παραλίες, ήταν αρκετοί εκείνοι που επέλεξαν το Φεστιβάλ Χρωμάτων, ως κάτι το μοναδικό, μιας και είναι ένα φεστιβάλ στο οποίο δεν είσαι παρατηρητής αλλά το βιώνεις σαν εμπειρία.

Ξεκίνησε το Σάββατο το μεσημέρι

με εκδηλώσεις και δράσεις στο Δημόσιο Σήμα (στη συμβολή των οδών Λεωνίδου και Πλαταιών) όπως, κατασκευές στον δημόσιο χώρο, εικαστικές παρεμβάσεις, γκράφιτι, μουσικο-θεατρικό παιχνίδι και ζωγραφική σώματος. Από το απόγευμα του Σαββάτου, το φεστιβάλ μεταφέρθηκε στην πλατεία Αυδή όπου είχε στηθεί η σκηνή για τις συναυλίες και οι ζογκλέρ εντυπωσίαζαν περαστικούς και διασκέδαζαν το κοινό του φεστιβάλ. Η βραδιά έκλεισε με το πρωτόγνωρο ντους σοκολάτας κάτω από την αλυσίδα λευκών μπαλονιών ζωγραφισμένων με ευχές και μηνύματα του κόσμου που στόλιζε τον ουρανό (skyline balloon)!

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με ζωγραφική σώματος αλλά και την τελική φάση προετοιμασίας των χρωμάτων που προορίζονταν για τον χρωματοπόλεμο. Τα παιδιά ζωγράφισαν και συμμετείχαν στη διαδραστική performance σαπουνόφουσκας, μέχρι που ξεκίνησε το νερό από τις φούσκες να μπλέκεται με το νερό της βροχής. Όπως χαρακτηριστικά είπαν και οι διοργανωτές, η βροχή της Κυριακής ήταν απλά ένα δρώμενο, γιατί φεστιβάλ χρωμάτων χωρίς ουράνιο τόξο δε γινόταν. Γύρω στις 7 παρά, που ο καιρός το επέτρεψε ξανά, ο κόσμος μαζεύτηκε ξανά με το σύνθημα που έδωσε η μπάντα κρουστών Batala Atenas. Οδήγησαν τον κόσμο από το Δημόσιο Σήμα προς την πλατεία Αυδή, όπου μοιράστηκαν τα σακουλάκια με το χρώμα και ξεκίνησε ο χρωματοπόλεμος μετα μουσικής. Η γιορτή συνεχίστηκε στην πλατεία και στη σκηνή που είχε στηθεί εναλλάσσονταν τα μουσικά σχήματα με ήχους από ελληνικά παραδοσιακά, αφρικανικά, μέχρι ινδικά τραγούδια.
Με την ευχή να γίνει θεσμός και γιατί όχι να εξαπλωθεί και σε άλλες γειτονιές, τελείωσε και η φετινή γιορτή, που έδωσε χρώμα στο κέντρο της πόλης μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα