«Ζητούμενο τώρα οι απολύσεις»

«Δεν μπορούσαμε στην παρούσα φάση να επαναπροσλάβουμε περισσότερους. Η διαθεσιμότητα έχει ολοκληρωθεί και το ζητούμενο τώρα είναι οι απολύσεις. Αν η κυβέρνηση μπορούσε να το επαναδιαπραγματευθεί εγώ θα ήμουν ο ευτυχέστερος των υπουργών» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ, λίγες ώρες μετά τη συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για επανατοποθέτηση 600 διοικητικών υπαλλήλων

πανεπιστημίων, θέμα που είχε προκαλέσει ενδοκυβερνητική κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το νέο υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ζητούσε περισσότερες προσλήψεις. Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των οργανογραμμάτων των ιδρυμάτων έδωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με δηλώσεις του στον ρ/σ Αλφα 9,89.

Η απόφαση των κυβερνητικών εταίρων πάντως αφήνει ανοιχτό παράθυρο για να περάσει η θέση και του κου Λοβέρδου, αφού σημειώνεται πως εφόσον προκύψουν περαιτέρω ανάγκες από την αξιολόγηση στα πανεπιστήμια θα υπάρξει συμπληρωματική προκήρυξη.

Είχαν δίκιο και οι δύο υπουργοί, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος.

Ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου, αλλά και η επανατοποθέτηση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, που ζητά η Χαριλάου Τρικούπη, θα απασχολήσουν σύσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου σήμερα με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά.

Με κινητοποιήσεις διαρκείας απειλούν, την ίδια ώρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων. Απόφαση για συμβολικό κλείσιμο του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και στάση εργασίας ως τις 10 έχει λάβει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, ενλω στις 11 θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. Περαιτέρω αποφάσεις λαμβάνονται σήμερα και από τους εργαζομένους στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα