Επίθεση καμικάζι κοντά στη Βηρυτό

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στο Σουέιφατ, μια περιοχή περίπου δέκα χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού, από επίθεση αυτοκτονίας, ενώ σκοτώθηκε ο βομβιστής, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Μαρουάν Σαρμπέλ.

«Έναςάνδρας που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά τα πυροδότησε σε ένα μικρό λεωφορείο», δήλωσε ο Σαρμπέλ στον τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Μαγιαντίν.

Οβομβιστής αυτοκτονίας σκοτώθηκε, ενώ από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι,

διευκρίνισε από την πλευρά του ο Άγιαντ αλ Μονζέρ, υπεύθυνος Τύπου του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου.

«Ένας άνδρας είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ μια γυναίκα έχει τραυματιστεί ελαφρά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο Σουέιφατ ζουν δρούζοι και χριστιανοί.

Οδρόμος στον οποίο σημειώθηκε η επίθεση οδηγεί σε ένα προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ εναντίον της οποίας έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

ΤοΣάββατο μια άλλη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας είχε σημειωθεί στην πόλη Χέρμελ, επίσης προπύργιο της Χεζμπολάχ στον βορειοανατολικό Λίβανο,προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό 28.

Η επίθεση στη Χέρμελ είναι η έβδομη που σημειώνεται εναντίον της Χεζμπολάχ από τα μέσατου 2013, οπότε το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα ανακοίνωσε ότι έχει στείλει μαχητές να πολεμήσουν στο πλευρό του στρατού του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον των εξεγερμένων στη Συρία.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα