Κινεζικής προέλευσης το RPG

Κινεζικήςκατασκευής και ιδίου τύπου με τιςρουκέτες που είχαν κατασχεθεί στοπαρελθόν απο τη γιάφκα της οργάνωσηςτου Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη,είναι οι ρουκέτες που βρέθηκαν στοκλεμμένο αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο,σύμφωνα με τα εργαστήρια της αστυνομίας. Ειδικότερα, ο εκτοξευτήρας ρουκετών είναι ίδιου τύπου και κατασκευής(κινεζικής προέλευσης type 69, διαμετρήματος 40 mm) με τον αντιαρματικόεκτοξευτήρα ρουκετών που είχε βρεθεί και κατασχεθεί σε διαμέρισμα στην οδό Αιγίνης 8 στην Κυψέλη, ο οποίος είχε κριθεί από την ΕΛ.ΑΣ. βασικό κρησφύγετο του Επαναστατικού Αγώνα.

Η γιάφκα του Επαναστατικού

Αγώνα βρισκόταν στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην Κυψέλη και εκτός από τον εκτοξευτήρα ρουκετών, είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί: πέντε ρουκέτες, δύο πυροβόλα όπλα, ένα υποπολυβόλο ΜΡ5, τρεις χειροβομβίδες, φορέας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και μασούρια εκρηκτικού υλικού.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως με ρουκέτα RPG είχε πληγεί και η αμερικανική πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου του 2007 και την ευθύνη της εκτόξευσης είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας ».


Keywords
Τυχαία Θέματα