Συλλήψεις στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη

Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που έγινε στο Μεσολόγγι, συνελήφθησαν 15 άνδρες, ηλικίας από 15 έως 44 ετών,μια γυναίκα, ηλικίας 30 ετών, καθώς και ένας 15χρονος υπήκοος Αλβανός, οι οποίοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων, για παραβίαση σφραγίδων στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το μεσημέρι, περίπου 20 άτομαμετέβησαν στην Βάλβειο βιβλιοθήκη στο Μεσολόγγι, και αφού παραβίασαν τις κλειδαριές, μπήκαν στο προαύλιο και στο εσωτερικό του κτιρίου. Στην συνέχεια ανήρτησαν πανό, αλλά έπειτα από λίγη ώρα αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν

σε ισόγειο χώρο στο κτίριο του Ραδιομεγάρου Μεσολογγίου, οοποίος έχει παραχωρηθεί στην 30χρονη.

Έπειτα από λίγο έφθασαν στο Ραδιομέγαρο αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες συνέλαβαν 17 άτομα, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παραβίασης σφραγίδων, της παράνομης οπλοκατοχής, της απείθειας και της αντίστασης.

Σε έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, τόσο στον ισόγειο χώρο του Ραδιομεγάρου, όσο και στην Βάλβειο βιβλιοθήκη βρήκαν μεταξύ άλλων δυο στιλέτα, πέντε κυλινδρικά συμπαγή σίδερα, δυο κυνηγετικά φυσίγγια, μια αγροτική χατζάρα, εννέα κοντάρια με σημαίες, χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπο υλικό

Οι συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι και θα δικαστούν στις 6 Φεβρουαρίου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου.

Ας σημειωθεί, ότι η Βάλβειος Βιβλιοθήκη τελούσε υπό κατάληψη έως τις 26 Αυγούστου του 2013, όπου έπειτα από αστυνομική επιχείρηση εκκενώθηκε και παραδόθηκε σε εκπρόσωπο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα