Ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις

Για τις τελευταίες εξελίξεις ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση του Eurogroup να μη δώσει παράταση του προγράμματος και θεωρεί απαραίτητο να υπάρξουν οι συνθήκες ώστε να μπορέσει να ερωτηθεί ο λαός, κατά το δημοψήφισμα.

Με

δεδομένο ότι κατ' εκτίμηση της κυβέρνησης το τελεσίγραφο των δανειστών υπερβαίνει τη λαϊκή εντολή, γι΄αυτό πρέπει να ερωτηθεί ο λαός.Επίσης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι το Eurogroup λειτούργησε αντικανονικά αποκλείοντας τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών από τη συνεδρίαση του Σαββάτου και με την υπογραφή του απούσα από το ανακοινωθέν.

Η κυβέρνηση ταυτόχρονα επισημαίνει ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας διαρκώς με τους εταίρους.Σε σχετικό ερώτημα οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη συνεργασία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με την κυβέρνηση και τις ενέργειες του σε ό,τι αφορά τον ELA.

Εν τω μεταξύ, οι μισθοί, οι συντάξεις και οι καταθέσεις των πολιτών, είναι απολύτως διασφαλισμένες διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, συστήνοντας νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Κατέθεσε νέο αίτημα στους 18 ηγέτες της ευρωζώνης, στην ΕΚΤ, την Κομισίον και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.

Τηλεφωνική επικοινωνία χθες Ομπάμα -Μέρκελ. Συμφώνησαν ότι πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της ευρωζώνης. Την αναζήτηση βιώσιμης λύσης και τη συνέχεια των συζητήσεων για μια «πιθανή ελάφρυνση του χρέους» πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου από Λαγκάρντ, Σόιμπλε και Σαπέν.

Έκτακτη σύγκληση της Συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται από τον Ντόναλτ Τουσκ, την Τετάρτη.


Έκτακτη σύσκεψη σήμερα του Υπουργικού Συμβουλίου στη Γαλλία. Το μεσημέρι στη Γερμανία σύσκεψη στην μπουντεσταγκ υπό την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας και του Ισραήλ ενημερώνει το πρωί στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Έντονη και σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για την απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα και τις τράπεζες σε έλεγχο κεφαλαίων.

To δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής θα γίνει στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφορευτικές επιτροπές και τους εκλογικούς καταλόγους που ίσχυαν στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δύο διαδοχικές συγκεντρώσεις σήμερα και αύριο στις 7 και μισή το απόγευμα στο Σύνταγμα. Η σημερινή με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της απόρριψης του πακέτου μέτρου των δανειστών. Αύριο η πρωτοβουλία "Μένουμε Ευρώπη" ζητά την παραμονή της χώρας στο ευρω.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα