«Η ΕΕ να ανατρέψει την απόφαση του Eurogroup»

Η απόφαση του Eurogroup, που απέρριψε το αίτημα ολιγοήμερης παράτασης του προγράμματος της Ελλάδας, με αποτέλεσμα η ΕΚΤ να σταματήσει την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, αποτελεί εκβιασμό του λαού, εν όψει του δημοψηφίσματος, πράξη προσβολής
και μέγιστη ντροπή για την Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός σε νέα δήλωσή του. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι επανέλαβε το αίτημά του απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΕ, τους 18 ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και τους επικεφαλής της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του Ευρωκοινοβουλίου, ζητώντας να ανατρέψουν την απόφαση του Eurogroup, κάνοντας λόγο για «στοιχειώδες αίτημα δημοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων, οι μισθοί και οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες και ζήτησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε ότι το δίκιο θα κερδίσει και πως πρόκειται για ιστορική ευκαιρία των Ελλήνων να στείλουν μήνυμα ελπίδας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «αναμετριόμαστε με το ανάστημα της Ιστορίας» και τόνισε: «Θα τα καταφέρουμε, η αξιοπρέπεια θα στείλει μήνυμα ελπίδας».

Η δήλωση του κ. Τσίπρα πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, το βράδυ της Κυριακής, το οποίο εξετάζει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας για περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων στις τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα