Διαψεύδει η Κομισιόν

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι σοβαρή εκδοχή, υποστήριξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, διαψεύδοντας τα όσα υποστήριξε η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη ότι το συγκεκριμένο σενάριο υπάρχει ήδη στο τραπέζι. Ο κ. Ρεν επέμεινε ωστόσο στην ανάγκη επίτευξης ευρείας συναίνεσης όλων των κομμάτων στην Ελλάδα, ενώ παραδέχτηκε πως η Κομισιόν
εξετάζει μηχανισμό αναδιάταξης του ελληνικού χρέους, σε εθελοντική βάση και χωρίς μείωση της ονομαστικής του αξίας. Θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν έχει θέσει κανένα κράτος μέλος, επισήμανε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Τα σενάρια εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη απέρριψε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τονίζοντας ότι το μέλλον της είναι στο ευρώ και τα σχετικά σενάρια που ακούγονται θα παραμείνουν σενάρια.

Η κ. Δαμανάκη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για επιστροφή στη δραχμή, τονίζοντας χαρακτηριστικά «έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή». «Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες» καταλήγει στην δήλωση της η κοινοτική επίτροπος.

«Είναι μεγάλο λάθος να θέλουν ορισμένοι να μετατρέψουν ένα οικονομικό πρόβλημα σε πρόβλημα θεσμών» απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα