Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα διλήμματα από τις δηλώσεις Δαμανάκη για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της χώρας από το ευρώ, οι περικοπές των συντάξεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και οι ειρηνικές διαμαρτυρίες ενάντια στο πολιτικό σύστημα και την τρόικα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Πέμπτη.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ερχονται οι πρώτες 72.000 απολύσεις!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπ΄ατμόν, αναμένοντας να
παραλάβουν το φύλλο απόλυσής τους, βρίσκονται πάνω από 72.000 υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου που υπηρετούν σήμερα στον δημόσιο τομέα και τις δημοτικές επιχειρήσεις που καταργούνται ή αλλάζουν νομική μορφή".

  
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επιστροφή στη δραχμή η μόνη λύση για την σωτηρία της Ελλάδας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με έντονη αποτύπωση στο εσωτερικό καταγράφεται η χθεσινή παρέμβαση της Μαρίας Δαμανάκη, η οποία έθεσε διλημματικά το ζήτημα της αποδοχής των απαιτήσεων της Τρόικας για την 5η δόση και την αναδανειοδότηση του χρέους σε σχέση με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στην Δραχμή, όπως τίθεται στους ευρωπαϊκούς κύκλους".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Είμαστε ακόμα ζωντανοί".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η γενιά του facebook, του twitter και του Διαδικτύπου έβγαλε στους δρόμους της Αθήνας τουλάχιστον 30.000 άτομα κάθε ηλικίας, σε μια πρωτοφανή ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα, το πολιτικό σύστημα και τους υποστηρικτές του Μνημονίου".

  
ΕΘΝΟΣ: "Το... εξπρές των περικοπών στις συντάξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς χρονοτριβή προχωρεί το νέο ψαλίδισμα των συντάξεων. Το εξπρές των περικοπών αφορά τόσο τον ιδιωτικό, όσο και τον δημόσιο τομέα. Η υλοποίηση των κυβερνητικών μέτρων αρχίζει τον Ιούλιο και, στο μεγαλύτερο μέρος, ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κύριο πιάτο... η Ελλάδα στο μενού της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προσοχή: Συγκέντρωση ενός ολίγου στο St Moritz κάθε παραλλαγής και είδους όφεων και εχιδνών!... Πρόκειται για τα μέλη της περιβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργ των οποίων η φετινή σύναξη (9 έως 12 Ιουνίου) θα αφορά - ποιος τη χάρη μας - τα περί της χρεοκοπίας της Ελλάδας".

 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αναπληρωτή πρωθυπουργό θέλει τον Σαμαρά ο Καρατζαφέρης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σοκ στο χώρο της Κεντροδεξιάς επιχειρεί να προκαλέσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος επανήλθε δριμύτερος στην πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, καλώντας τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει αναπληρωτή πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ωμός εκβιασμός με μπαμπούλα εξόδου απ΄το ευρώ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αξιοποιώντας παρέμβαση της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, σύμφωνα με την οποία συζητείται στις Βρυξέλλες η απομάκρυνση της χώρας από το ευρώ και η επιστροφή της στη δραχμή, η κυβέρνηση επιχειρεί να εκβιάσει τους πολίτες, για να δεχθούν χωρίς αντιδράσει
Keywords
Τυχαία Θέματα