Πιθανή εκεχειρία

Ο Λίβυος πρωθυπουργός Μπαγκντατί Μαχμουντί ετοιμάζεται να στείλει μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα προτείνοντας άμεση κατάπαυση του πυρός στη χώρα του υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Indepedent.

Η εφημερίδα που ισχυρίζεται ότι έχει αναγνώσει την επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη, το καθεστώς του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι παρουσιάζεται πρόθυμο πλέον να αρχίσει συνομιλίες χωρίς προϋποθέσειςμε τους αντάρτες, να κηρύξει γενική αμνηστία και να προχωρήσει
σε διαβουλεύσεις για τη δημιουργία ενός νέου συντάγματος.

"Το μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικό από την εικόνα που είχε η χώρα πριν από τρεις μήνες", αναφέρεται σε απόσπασμα της επιστολής του Μαχμουντί σύμφωνα με την εφημερίδα.

" Το είχαμε πάντα στα πλάνα μας αλλά τώρα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ",προσθέτει ο επικεφαλής της Λιβυκής κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει ότι " για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος, να αρχίσουμε να μιλάμε αλλά και να ακούμε για ένα νέο σύνταγμα που θα προβλέπει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που να αντικατοπτρίζει τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και να είναι συνεπές με τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης διακυβέρνησης ".Εν τω μεταξύ, νέες αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του ΝΑΤΟ σημειώθηκαν σε στόχους στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη το βράδυ της Τετάρτης, όπως μετέδωσαν τόσο το κρατικό κανάλι Αλ-Τζαμαχιρίγια, όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ-Αραμπίγια που έχει την έδρα του στο Ντουμπάϊ.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Λιβυκής τηλεόρασης από τους βομβαρδισμούς των Νατοϊκών αεροσκαφών επλήγη μία επαγγελματική σχολή. Αναφέρθηκε ότι υπήρξαν " ανθρώπινες και υλικές απώλειες ", αλλά δε δόθηκαν λεπτομέρειες πάνω σε αυτές.

Δημοσιογράφος του Ρόιτερ από την Τρίπολη, μετέδωσε ότι άκουσε τρεις ισχυρές εκρήξεις τα τελευταία 90 λεπτά.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το Αλ-Αραμπίγια που αναφέρθηκε σε στρατιωτική δράση το ίδιο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να παραθέσει λεπτομέρειες.  
Keywords
Τυχαία Θέματα