Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ

Κλειστή είναι η οδός Βασσιλίσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής, από εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία. Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου με διαδηλωτές να έρχονται αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις. Ομάδα εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, που είχε συγκεντρωθεί στη Σταδίου, πέρασε από την πίσω πόρτα στη στοά που οδηγεί στην είσοδο του υπουργείου ζητώντας να δουν τον υπουργό και αρνούμενοι να συναντηθούν

με τον γγ του υπουργείου. Ωστόσο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν τους επέτρεψαν να περάσουν την είσοδο. Εν τω μεταξύ, έντονα είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο.

Αποκλεισμένη είναι από νωρίς το πρωί η ΓΓ Εμπορίου στην Κάνιγγος, ενώ εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στην παιδεία, οι καθηγητές συνεχίζουν την απεργία τους, ενώ άρχισαν και οι πρώτες καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια. Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως η Σύνοδος των Πρυτάνεων για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Στο χώρο της Υγείας, με προσωπικό ασφαλείας από σήμερα ως και την Πέμπτη τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και οι δομές πρόνοιας, λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα και την αλλαγή χαρακτήρα νοσοκομείων. Σε διήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους από σήμερα οι δικηγόροι, εν όψει της ψήφισης του νέου κώδικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα