Κρίσιμες επαφές στις Βρυξέλλες

Μηνύματα στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους, ενόψει της φθινοπωρινής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αναζητεί ο πρωθυπουργός, που επισκέπτεται σήμερα τις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με Σουλτς, Μπαρόζο, Ρομπάι και Αλμούνια. Μιλώντας σε ημερίδα της Herald Tribune στην Στοά του Αττάλου, τόνισε πως η ανάπτυξη είναι προ των πυλών, εκτιμώντας ότι

η χώρα σε έξι χρόνια θα επανέλθει στην προ κρίσης κατάσταση.

Σε αυτή την διαπραγμάτευση θα καθοριστεί αν θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση και πόση θα είναι αυτή και μέχρι το Μάιο θα καθοριστεί και ο τρόπος που θα δοθούν, τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

«Για πρώτη φορά διαφαίνεται ότι η οικονομία σταθεροποιείται και το 2014 θα υπάρξει ανάκαμψη», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και σύμβουλος της Εurobank Γκίκας Χαρδούβελης.

Οι πιστωτές και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να αναλάβουν τμήμα της ευθύνης και του κόστους για την έξοδο της Ελλάδας και της Κύπρου απότην κρίση χρέους, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει όλο το κόστος αυτής της κρίσης μόνο ο ελληνικός λαός, υπογραμμίζει η επικεφαλής του ενός από τα δύο νομοθετικά σώματα της Ρωσίας, του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, η Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρώην πρέσβειρα στην Αθήνα, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους Financial Times, τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές στη Γερμανία, ξεκινά η συζήτηση γύρω από το τρίτο πακέτο της Ελλάδας. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το μέγεθος και η έκταση του νέου πακέτου μπορούν να πάρουν έως και ένα χρόνο για να οριστικοποιηθούν εκτιμώντας το χρηματοδοτικό κενό της περιόδου 2014 -2015 στα 15 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα