Απόκλιση τιμών στο πασχαλινό τραπέζι

Κερδισμένος για φέτος είναι ο καταναλωτής που πριν ψωνίσει έκανε έρευνα αγοράς, καθώς μεγάλη απόκλιση παρατηρείται φέτος στην αγορά.

Η τιμή του οβελία παραμένει σταθερή σε σχέση με τις πρώτες ημέρες τις εβδομάδας. Στα συνοικιακά κρεοπωλεία πωλείται μεσοσταθμικά στα 9 ευρώ το κιλό, στην Βαρβάκειο στα 6 ευρώ και στα σούπερ μάρκετ στα 7 ευρώ. Βέβαια πολλοί καταναλωτές δηλώνουν πως φέτος θα σουβλίσουν κοτόπουλο ή κοκορέτσι
οι τιμές των οποίων είναι οικονομικότερες.

Στα υπόλοιπα εδέσματα που συνθέτουν το Πασχαλινό τραπέζι, εντόσθια πωλούνται σήμερα στα 4,5 ευρώ, χοιρινό στα 5 ευρώ, κοτόπουλο στα 3 ευρώ, πατάτες από 70 λεπτά, ντομάτες από 1 ευρώ, και αυγά η εξάδα από 2 ευρώ.

Πάντως, ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος φέτος, ειδικά μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ οι οποίες φρόντισαν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες αμνοεριφιών και να πωλούν σε τιμές κόστους σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν όλο και περισσότερους καταναλωτές.

Στην Βαρβάκειο Αγορά, σήμερα, η κίνηση είναι αυξημένη, ωστόσο σύμφωνα με τους εμπόρους αύριο και το Μ. Σάββατο θα είναι πολύ αυξημένη. Βέβαια η οικονομική δυσκολία των νοικοκυριών φέτος είναι εντονότερη από κάθε άλλη χρονιά, οι καταναλωτές ψωνίζουν τα απαραίτητα, ενώ λιγοστοί είναι αυτοί που προμηθεύτηκαν ολόκληρο αρνί.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο να υπενθυμίσουμε πως σήμερα όλα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 9 το βράδυ, ενώ αύριο Μ. Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τη 1 μετά το μεσημέρι, με εξαίρεση λαϊκές αγορές και Βαρβάκειο που θα λειτουργούν από το πρωί.

Το Μεγάλο Σάββατο, τα εμπορικά θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, τα σούπερ μάρκετ από τις 8 το πρωί έως τις 6 το βράδυ.

Ανοιχτοί θα παραμείνουν τα αρτοποιεία την Κυριακή του Πάσχα για το ψήσιμο φαγητών.

Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα όλα τα εμπορικά και σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά, ενώ χωρίς λαϊκές θα είναι η χώρα από την ερχόμενη Τετάρτη λόγω απεργίας διαρκείας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Χριστιάννα Κούσιου
Keywords
Τυχαία Θέματα