4ος διεθνής ορεινός αγώνας Ψηλορείτη

Ο 4ος διεθνής ορεινός αγώνας Ψηλορείτη, «Psiloritis Race» θα διεξαχθεί την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013, στο Ρέθυμνο, με σύνθημα «Τρέξε στα βήματα του Δία».

Πρόκειται για ένα θεσμό που προβάλλει πέραν του συγκεκριμένου αθλητικού δρώμενου και τις αξίες της άμιλλας, της φιλίας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 7.30 από το οροπέδιο Νίδας και η μη κερδοσκοπική εταιρεία

«Αγώνας Ψηλορείτη» διοργανώνει τρεις αγώνες. Πρόκειται για τον ορεινό αγώνα 35 χλμ, τον αγώνα 8,5 χλμ και τον παιδικό αγώνα 2 χλμ. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ιστοσελίδα http://www.psiloritisrace.com/el/application-form.php.

Στον αγώνα των 35 χλμ, ο οποίος θα ξεκινήσει από το οροπέδιο Νίδας, οι αθλητές θα πρέπει να διανύσουν τα 16,5 χλμ σε χωμάτινη διαδρομή, τα 15,5 χλμ σε μονοπάτι και τα 3 χλμ σε άσφαλτο. Η υψομετρική διαφορά ανάβασης είναι 1.654 μέτρα και κατάβασης 2.342 μέτρα. Ο αγώνας έχει βαθμό δυσκολίας 2, απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές και το χρονικό όριο τερματισμού είναι έξι ώρες και 30 λεπτά. Συνολικά, σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 10 σταθμοί πλήρης τροφοδοσίας των αθλητών, ενώ, στο τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα στους συμμετέχοντες και θα δοθούν αναμνηστικά.

Η διαδρομή του αγώνα των 8,5 χιλιομέτρων ξεκινά από το γραφικό χωριό Πλατάνια, γενέτειρα της πρώτης φεμινίστριας Καλλιρόης Σιγανού-Παρρέν. Οι αθλητές θα διασχίσουν αιωνόβιους ελαιώνες και αμπελώνες και θα φτάσουν στον Φουρφουρά, ιστορική έδρα του δήμου Αμαρίου και έδρα της Δημοτικής Ενότητας Κουρητών. Έχοντας από αριστερά τον επιβλητικό και χιλιοτραγουδισμένο Γερο-Ψηλορείτη και δεξιά τον αμαριώτικο κάμπο, συνεχίζουν και αργότερα συναντούν τη θέα του Λιβυκού Πελάγους.

Ο παιδικός αγώνας απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Η διαδρομή των 2 χλμ έχει τοποθετηθεί στην περιοχή της Αμπαδιάς, ανάμεσα στα ιστορικά αμαριώτικα χωριά, του Φουρφουρά και των Κουρουτών. Η αφετηρία βρίσκεται στην θέση Καλωτάς, όπου υπάρχει και η ομώνυμη πηγή. Η διαδρομή είναι ελαφρώς κατηφορική και η θέα εκπληκτική.

«Ο διεθνής ορεινός αγώνας Psiloritis Race αποτελεί μία αθλητική διοργάνωση που προβάλλει την σωματική άσκηση σε συνδυασμό με το περιβάλλον και την ορεινή φύση, καθώς και την διαμόρφωση μίας νέας μορφής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης μέσω του αθλητικού τουρισμού» επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος «Αγώνα Ψηλορείτη» Ανδρέας Ανδρουλιδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα