Ανοίγει ο δρόμος για ενίσχυση πόρων του ΔΝΤ

Η απόφαση της Ευρώπης να ενισχύσει τους μηχανισμούς διάσωσης ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ, δήλωσε η επικεφαλής του Christine Lagarde, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Τώρα που οι Ευρωπαίοι κινήθηκαν πρώτοι, έχει έρθει η ώρα να αυξήσουμε τη δική μας δύναμη πυρός,» τόνισε η  Lagarde σε εκδήλωση του Associated Press.

Η Lagarde πρόσθεσε πως πλέον υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια
ενδυνάμωσης της παγκόσμιας ανάκαμψης - η οποία ωστόσο παραμένει ακόμα εύθραυστη - καθώς υπάρχουν ενδείξεις ενός περισσότερου σταθερού χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρώπη και βελτίωσης της ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

«Αλλά δεν πρέπει να παραπλανήσουμε τους εαυτούς μας με ένα ψεύτικο αίσθημα ασφάλειας,» ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ, επισημαίνοντας πως τα κρατικά χρέη είναι ακόμα υψηλά και η μεγάλη ανεργία απειλεί τη συνοχή των κοινωνιών.

«Εάν η ευρωπαϊκή οικονομία ‘παραπατήσει', η αμερικανική ανάκαμψη και οι θέσεις εργασίας της θα κινδυνεύσουν,» συνέχισε η Lagarde.

Η Lagarde επισήμανε πως εκτός από την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να ενισχύσουν την ανάπτυξη με χαλαρή νομισματική πολιτική και πως οι υγιέστερες οικονομίες πρέπει να συνεχίσουν να δαπανούν κρατικά χρήματα για την αύξηση της ζήτησης.

«Χώρες όπως οι ΗΠΑ, με χαμηλό κόστος δανεισμού, δεν πρέπει να κινηθούν πολύ γρήγορα» για να μειώσουν τους προϋπολογισμούς τους, ανέφερε η Lagarde.

Πηγή:www.capital.gr
   
Keywords
Τυχαία Θέματα