Παραμένουν τα ανοιχτά «μέτωπα»

Χωρίς συμφωνία θα βρει τρόικα και κυβέρνηση και το ερχόμενο Eurogroup της Δευτέρας, αφού σειρά κρίσιμων διαπραγματευτικών κεφαλαίων, από τα εργασιακά μέχρι τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, θέτει σε απόσταση τις δύο πλευρές, με την Αθήνα να προσμένει πάντως μια θετική δήλωση προόδου. Το αδιέξοδο για τις ομαδικές απολύσεις φέρνει και νέο ραντεβού της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας,

Γιάννη Βρούτση, στις 12 το μεσημέρι. «Η κυβέρνηση δεν δέχεται να νομοθετήσει για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και για απολύσεις στο δημόσιο το 2015» τόνισε κορυφαίος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών μετά και τις χθεσινοβραδινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις.

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικά συμφωνία, τόσο για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας για το 2013, για το οποίο έχει δοθεί παράταση έως το τέλος Μαρτίου, όσο και για το 2014, ολοκληρώθηκε χθες και η συνάντηση του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικα. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ηγεσία του υπουργείου δεν επιθυμεί να θέσει ποσοτικούς στόχους διαθεσιμότητας για το 2014, επισημαίνοντας πως «θέλουμε κινητικότητα, αλλά όχι απολύσεις. Το ακούν, δεν έχουν συμφωνήσει» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στα 4 χιλιάδες άτομα που υπολείπονται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 υπαλλήλων του δεύτερου κύματος για το 2013, παρέπεμψε εκ νέου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα