Νέες διαπραγματεύσεις την Παρασκευή

Αύριοστις 12 το μεσημέρι θα συνεχιστούν οιδιαπραγματεύσεις της ηγεσίας τουΥπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλήςτης τρόικα. Στο επίκεντρο, η αλλαγή τουκαθεστώτος ομαδικών απολύσεων, και ηπεραιτέρω μείωση εργοδοτικών εισφορώνκατά 3,9 μονάδες. Τηνίδια ώρα, επικρατεί πολιτικός προβληματισμόςεάν τα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδωντης συγκυβέρνησης θα υπερψηφίσουνενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση για τηνάρση του προστατευτικού πλαισίου γιατις ομαδικές απολύσεις που ζητά η τρόικα.

Νωρίτερα,χωρίς

να υπάρξει ουσιαστικά συμφωνία,τόσο για την ολοκλήρωση του δεύτερουκύματος της διαθεσιμότητας για το 2013,για το οποίο έχει δοθεί παράταση έως τοτέλος Μαρτίου, όσο και για το 2014,ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργούΚυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλήςτης τρόικα.

Υψηλόβαθμοστέλεχος του υπουργείου ΔιοικητικήςΜεταρρύθμισης ανέφερε χαρακτηριστικάότι η ηγεσία του υπουργείου δεν επιθυμείνα θέσει ποσοτικούς στόχους διαθεσιμότηταςγια το 2014, επισημαίνοντας πως «θέλουμεκινητικότητα, αλλά όχι απολύσεις. Τοακούν, δεν έχουν συμφωνήσει» πρόσθεσε.

Όσοναφορά στα 4 χιλιάδες άτομα που υπολείπονταιγια να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12μισηχιλιάδων υπαλλήλων του δεύτερου κύματοςγια το 2013, παρέπεμψε εκ νέου στο υπουργείοΕσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα